Martin Komárek: Donald a Kim

24.09.2017 16:50

Divná věc se nám to odehrává. Trump říká o Kimovi, že je Rakeťák a šílenec. Kim říká o Trumpovi, že je choromyslný.

Martin Komárek: Donald a Kim
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Jakkoli šílená a choromyslná je taková debata, položme si otázku, proč vůbec je? Proč si místo ní neposílá Trump milostné esemesky se Zemanem.

Dovedete si představit, že by se takhle častovali urážkami slon a myš. Podle ničím nepotvrzených pověstí se sloni myší bojí. Nepotvrzené pověsti jsou občas pravdivé.

Severní Korea má nějaké atomové bomby a nějaké rakety a umí je dobře propagandisticky prodat. Japonsko a Korejská republika se oprávněně strachují. Proto proti zrůdnému režimu nebyli schopni zasáhnout předchozí američtí prezidenti.

Kimové s nimi hráli odpornou hru: „My nevyhodíme svět do povětří a vy nám pošlete rýži, kterou si sami neumíme vypěstovat, protože pěstujeme rakety.“ Kimové tu rýži dostali. A čím víc dostali rýže, tím víc vyhrožovali.

Donald Trump to neřekl natvrdo, natvrdo takový podnikatel neříká nic, ale patrně chce být v boji s Kimy úspěšnější než jeho předchůdci. Ostatně jak známo, americký prezident, který nevyhraje žádnou válku, nemůže být znovu zvolen.

Bude to válka v Severní Koreji?

Pamatuji si, jak jsem vojančil v Janovicích nad Úhlavou. Komunistické armády se děsil nedaleký Západ. My v garnizóně však věděli, že ze šedesáti ustájených je pojízdný jen jeden transportér. Důstojníci jsou ožralí, už když přijdou do služby, a vojíni by se buď vzdali, nebo se přidali k „nepříteli“.

Jediná odpálená jaderná puma může vyvolat řetězovou reakci.

Trump může zasáhnout proti nejodpornějšímu režimu pouze tehdy, pokud se domluví s Ruskem a Čínou a pokud bude úder přesný jako akce Jamese Bonda.

Pokud to udělá, riskuje víc, než kolik vsadil. Pokud to neudělá, je k smíchu.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…