Martin Konvička: Bohušu, odstup!

06.09.2015 12:57

Zprávou dne je asi "Klausova petice" - v podstatě repete červnové petice IvČRN, jenže nepřichází od "aktivistů zdola", ale od vrcholného politika v penzi. Je to pro "antiislámisty" morální satisfakce.

Martin Konvička: Bohušu, odstup!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

Samozřejmě jsem podepsal a přeji si, aby získala aspoň 2 000 000 podpisů, když ta červnová jich získala "jen" 200 000.

Zatím (pár hodin po spuštění) je prý pod elektronickou verzí těch podpisů 37 000. "Jako předvolební průzkum více než dobré... uvidíme, co z toho vyvodí vládnoucí strany" - komentoval tu petici jeden kolega. No, uvidíme ... už vidíme. Bohouš Sobotků, hoch smutného osudu, už se vyjádřil.

"Klausova petice není potřeba", nechal se slyšet premiér, který to na prahu středního věku dospěl k popularitě vpravdě husákovské. " „My nepotřebujeme petice, ale jasné kroky a jasné činy na úrovni celé Evropské unie. Tuhle krizi nemůže vyřešit Česká republika, tuhle krizi musíme vyřešit společně,“ řekl podle médií (http://www.novinky.cz/domaci/379728-sobotka-klausova-petice-neni-potreba.html).

Stydím se za něj. Myslí těmi "jasnými kroky" bezpodmínečnou kapitulaci?

Nebo si za ta léta ve vrcholné politice opravdu nevšiml, že jiných "jasných kroků" již EU jako celek není schopna? 

Nevšiml si, neinformovaly jej jeho bezpečnostní složky, že současné politické špičky Francie, Německa, Belgie, Švédska, Itálie atd., mají tak svázané ruce z rizik terorismu, pouličních bouří a dokonce povstání DOMÁCÍCH islámských komunit, a ještě víc ze výbuchů vzpoury domorodých občanů proti elitám, které z neschopnosti či zlé vůle prodaly své vlastní země, že "jako celek" EU neudělá NIC?

Nevšiml si, že "zaalláhovaná" stará EU, kde už jde jenom o pokojný přechod k islámským režimům, má proti nezaalláhované "nové EU", kde značná část občanů pořád doufá v uchování své bezpečnosti a svých svobod, tak diametrálně odlišné zájmy, že "jako celek" EU neudělá NIC?

Nevšiml si, že přerozdělovací kvóty, aka snaha "staré EU" podělit se s tou novou o všechna bezpečnostní rizika, společenský rozklad, okrajování tradic a občanských svobod a nakonec sešup směrem k islamizaci, nejsou než novodobou Mnichovskou zradou, v níž roli Anglie sehrává Německo a jež může přinést víc zmaru, slz a krve, než ta původní Mnichovská zrada?

EU v té podobě, na jakou sis během služebek do Bruselu zvykl, je mrtvá, Bohušu. Vsadil jsi na zdechajícího koně. Bylo to Tvoje svobodné rozhodnutí, nikdo Tě nenutil.

Četl jsi někdy něco o dějinách? Nebo aspoň noviny? 

Cítíš se (soukromě) jako chlap, politik a státník, premiér hrdé nezávislé země, nebo jako usmrkaný školáček, rozechvělý, zda se poslední domácí úkol zalíbil soušce učitelce?

Na svůj job nestačíš. Odstup.

Abych jen nehanil. 

Tohle je klasická situace "zachránit, co se dá". Tedy zavřít hranice - o kvótách či přerozdělování vůbec nemluvit - jednoznačně a bez vytáček podpořit Orbána a další "novounijní" státníky - obrátit se k Lidu a mobilizovat domácí zdroje. A taky:Si va pacem, para bellum.

Vtipné je, že přesně v tomto duchu hovoří i nejnovější usnesení ČSSD (http://www.novinky.cz/domaci/379736-cssd-se-znovu-postavila-proti-povinnym-kvotam-pro-uprchliky.html). Chtějí (mimo jiné) "efektivní kontrolu vnějších hranic Schengenu, rychlý vznik zařízení pro identifikaci a registraci uprchlíků na vnější hranici prostoru, pomoc na místě" - a pár dalších věcí. Až na explicitní vyjádření na téma islámu, který je, objektivně vzato, jediným problémem celé uprchlické krize, se vlastně usnesli přesně v duchu červnové peticie IvČRN.

Té petice, které se v červnu vysmáli.
Je září, smích je přešel.
Příliš pozdě, příliš málo.

Bohušu, odstup. 

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…