Martin Konvička: Islám představuje pro naše občany riziko

15.12.2014 13:13

Otevřený dopis iniciativy Islám v České republice nechceme prezidentu Miloši Zemanovi.

Martin Konvička: Islám představuje pro naše občany riziko
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Vážený pane prezidente

Píšeme Vám jménem občanské iniciativy „Islám v České republice nechceme“, což je neformální nepolitické uskupení, vzniklé před 5 lety na sociální síti facebook a v současné době sdružující téměř 90 000 příznivců. Spolupracují s námi i exmuslimové, lidé, kterým za veřejně deklarovaný odchod od islámu hrozí dle islámského práva smrt. Mezi našimi příznivci najdete občany z celého spektra politických preferencí, osobních zájmů, etnických původů, věkových skupin, profesí, a pochopitelně i názorů na Vaše politické kroky. V jednom se však s Vámi shodujeme, a to v odporu k politickému islámu coby, Vašimi slovy, „anticivilizaci“, jejíž expanze a radikalizace ohrožují vše, co je nám jako demokratům a svobodomyslným Čechům a Evropanům svaté. Vážíme si Vašich jasně formulovaných námitek vůči islámské theokraticko-totalitní ideologii i Vaší nebojácnosti, s níž na tuto problematiku už léta na různých fórech upozorňujete, čímž vzdorujete snahám vlivných segmentů české i evropské společnosti o politiku appeasementu vůči oné staronové totalitní hrozbě.

Jak jistě víte, snahy jistých kruhů o appeasement s politickým islámem mohou získat velkou posilu v podobě rozšíření pravomocí pro úřad Veřejného ochránce práv, jak jsou obsaženy ve vládním návrhu č.j. 1064/14. Současná držitelka tohoto úřadu, paní Šabatová, je známá snaživě kladným postojem k islámským šátkům ve školách a nemocnicích („šátky to začíná, burkami to končí“ jsou Vaše slova) a prosazováním volebního práva pro neobčany s trvalým pobytem v ČR. Z těchto jejích postojů lze soudit, že pokud by její úřad získal právo podávat takzvané antidiskriminační žaloby, jakož i právo žádat Ústavní soud o revokaci takzvaně diskriminujících paragrafů v českých zákonech, využila by těchto práv k pronásledování kritiků islámu a tím k posilování islámské přítomnosti v ČR.

Chtěli bychom Vám sdělit, že iniciativa „Islám v České republice nechceme“ využije všech dostupných zákonných prostředků, aby přiměla poslance a senátory tuto vládní zákonnou předlohu odmítnout. Byť jsme – na rozdíl od různých islámu nakloněných nevládních organizací – v podstatě amatéři, věnující se občanské aktivitě na úkor volného času, věříme, že naše šance nejsou malé. Vládní předlohu by měl odmítnout každý poslanec či senátor, který si uvědomuje rizika islámské přítomnosti pro bezpečný život a občanské svobody v této zemi. Protože však nevíme, jak Parlament o předloze nakonec rozhodne, chtěli bychom Vás tímto vyzvat, abyste v rozhodujícím okamžiku zůstal věrný svému pohledu na islámské nebezpečí, a předlohu, pokud ji parlament schválí, vetoval.

Pane prezidente, uvědomujeme si, že současná politická situace v zemi ani Vaše situace nejsou vůbec jednoduché. Přijměte od nás alespoň přání pokojně prožitých Vánoc, mnoha úspěchů v Novém roce a co nejpevnějšího zdraví – tato země Vás ještě může potřebovat.

Za iniciativu Islám v České republice nechceme Jiří Barták, Pavlína Bitarová, Artur Fišer, Martin Konvička, Beatrice Radosa, Jana Volfová
za správnost ručí: Martin Konvička

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…