Martin Konvička: O xenofobních sektách

27.05.2016 13:03

Výraz "xenofobní sekta" jsem poprvé zaznamenal z úst premiéra Sobotky. Označil tak někdy v zimě t.r. Blok proti islámu, z.s., a některé členy Bloku tím natolik urazil, že se uvažovalo o občanskoprávní žalobě. Z toho nakonec sešlo.

Martin Konvička: O xenofobních sektách
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Martin Konvička.

Nesmyslnost adjektiva "xenofobní" je pro spolek, který spolupracuje se sdruženími z celé Evropy, má mezi zakládajícími členy originál Arabku, zastává se blízkovýchodních křesťanů a jehož předseda se netají sympatiemi k Romům, více než zřejmá. Jiná věc je substantivum "sekta" - a tady uvažuji, zda premiér Bohouš, osoba věčně se mýlící, neměl výjimečně pravdu. Posuďte sami.

Výraz sekta, píše Wikipedie, je nejspíše odvozen z latinského sequi - sledovat, oddělovat, případně ze slovesa secare - řezat, oddělovat. Má jít o výraz pejorativně naladěný, kterým většina označuje menšinu, vydělenou či oddělenou z určitého směru (náboženského, politického, kulturního). Když jde o Blok proti islámu, bude tím většinovým směrem nejspíše odmítání islámské ideologie, islámské přítomnosti či dominance v Evropě, šáriátského práva, nezřízené imigrace z mohamedánských zemí. To odmítání je většinové (v ČR je podle různých průzkumů sdílí 60-80 procent populace). No a z téhle většiny jsou - alespoň tak premiéra chápu - vyčleněny všelijaké ty sekty".

K úvaze, že by Bohouš mohl mít kus pravdy, mě přivedla epizodka z minulého víkendu. To jsem (protože jsem byl v Praze a neměl v podvečer nic na práci) přijal pozvání na "akci Lucie Haškové", ve skutečnosti na zakládací schůzi spolku Za naši kulturu a bezpečnou zemi. Epizodka, která by mohla zapadnout, nebýt virválu, který těch pár nealko-drinků v oné společnosti vyvolalo. Ona paní Hašková totiž (prý) kamarádí s Adamem B. Bartošem, předtím (prý) kamarádila s Tomio Okamurou, no a ještě předtím (to vím určitě) spolupořádala demonstraci, na níž projely pod rampou Národního muzea stovky motocyklů - ano, mám na mysli 12. září 2015 a jednu z nejvydařenějších "protiislámských" akcí uplynulého roku. To máte v součtu dost a dost důvodů, proč se spousta lidí potřebuje ohrazovat, vymezovat, distancovat a vydělovat.  

Jak jsem nad nastalým virválem přemýšlel, napadlo mě sepsat jakousi klasifikaci "xenofobních sekt", jak jsem je během svého protiislámského angažmá stačil poznat. Nahodím ji zde hrubým štětcem, bez nároků na úplnost a ve víceméně náhodném pořadí - tak, aby bylo seznam možno kdykoli doplnit.

DSSS (Dělnická strana sociální spravedlnosti, aka Vandasovci). Xenofobní sekta, vyznačující se zejména tím, že pokládá Romy a jiné "barevné" za horší, než celý islám. Všem ostatním "xenofobním sektám" vytýká, že zde byli první, všichni ostatní jim ukradli program i myšlenky. Jejich šéf Vandas má vždy pravdu.

ND (Národní demokracie, aka Bartošovci). Xenofobní sekta, která odhalila, že za islamizací Evropy stojí rejdy iluminátů, bilderbergů, NWO, sionistů, USA, NATO, Izraele a nějak záhadně i Židů. Jejich šéf je nejmorálnější český pravičák, podšéf Zemánek je dokonce tak morální, že je alergický na slovo "sex". Všichni ostatní se zaprodali mezinárodnímu židovstvu, přičemž šéf Bartoš zůstává čistý a má pravdu.

ND (Národní domobrana, aka Nela Lisková). Na rozdíl od Národní demokracie mají v čele krásnou ženu s nepominutelným ostravským přízvukem. Ta vidí problém v NATO, USA a EU, zato nevidí problém v Rusku a Putinovi.

KSČM (Komunistická strana Čech a Moravy, aka komouši). Xenofobní sekta, jejíž členstvo je naladěno protiislámsky a protiimigračně tak nějak z definice - jedná se převážně o starší, společensky konzervativní občany - ale nemíní to řešit, protože za všechno beztak mohou Havel a Klaus (bez nároků na pořadí). Dalším důvodem je, že mají ve vedení pár zarytých sluníček, například soudruha Dolejše. Až bude svržen kapitalismus, a Havel nesmrtelný zadupán do země, nastane prý čas řešit podružnosti. Vždy pravdu mají Marx, Lenin a občas i Stalin.

Patrioti - OKS (aka Občanská konzervativní strana, aka Janečkovci). Na tomto místě se asi dopustím řady omylů, protože vývoj tohoto konglomerátu xenofobních sekt nedokážu sledovat. Jejich hlavní devizou má být spolupráce s celoevropskou xenofobní sektou MENF (Marine Le Pen a další), která se však materializuje jen tehdy, pokud se nějak dostanou do Poslanecké sněmovny. Mezitím podnikají výšlapy na Říp a periodicky se slučují a rozcházejí jak navzájem, tak s ostatními xenofobními sektami.

SPD (Svoboda a přímá demokracie, aka Okamurovci). Xenofobní sekta, která se pozná podle toho, že víc než s islámem, Evropskou unií a romskou kriminalitou bojuje s "pučisty z Úsvitu". Ještě horší, než pučisti z Úsvitu, pak jsou všichni, kdo se kamarádí s pučisty z Úsvitu. Jejich šéf Okamura má vždy pravdu.

ÚNK (Úsvit národní koalice, aka konvičkovci bez Konvičky). Xenofobní sekta, kterou málem okradl bídák Okamura, včas mu v tom zabránili, načež se je prý zkusil podvést pisatel tohoto textu. Vyznačují se tím, že vedou nejmenší poslanecký klub, který se každý měsíc dále zmenšuje. Dalšími charakteristikami je, že nikdo z nich nikdy neviděl Víta Bártu a pokud ho náhodou viděl, neměl na něj onen Bárta žádný vliv, teda až na to, že mu psal sněmovní proslovy, ale to je maličkost, která se nepočítá. Pravdu má vždy tajemník Zilvar, i kdyby to Bárta viděl jinak.

ŘN (Řád národa, aka Řád strážců koruny a meče, aka Lidem). Xenofobní sekta, která se netají vůdcovským principem a jejíhož neomylného vůdce nikdy nikdo neviděl. Více než islamizace, migrace atd. vadí ilumináti, jakož i nemravové, reprezentováni pisatelem tohoto textu. Podobně jako SPD a ÚNK nikdy neviděli Víta Bártu, což říkají pokaždé, když se k nim přidá některý z bývalých členů VV, SPD či ÚNK. Pravdu má vždy Josef Zickler, velmistr řádu, úřadující z kanclu na ruském velvyslanectví.  

SPO (Strana práv občanů, aka zemanovci, ale bez Zemana). Xenofobní sekta, která se pozná podle toho, že se kamarádí s každým, s kým se zrovna kamarádí prezident republiky, a neznají nikoho, s kým se prezident republiky zrovna nekamarádí. Jinak jde o vcelku milé strejdy a dámy, kteří jsou (podobně jako ti z KSČM!) proti islámu tak nějak přirozeně. Ale raději to neříkají moc nahlas. 

ANO (aka Babišovci). Xenofobní sekta, která je druhou nejsilnější parlamentní partají a favoritem nejbližších voleb. Mezi xenofobní sekty je řadím na základě rétoriky jejich šéfa Babiše, který má nejen pravdu, ale navíc všechno zařídí. Ač někteří jeho podřízení patří k největším zastáncům islamizace Republiky, ale to nevadí, šéf je přece všemocný a tak zastaví islámskou migraci, opevní hranice Schengenu, zreformuje EU a zařídí věčnou prosperitu. Při tom všem vás vezme pořádně na hůl a ještě se vám vysměje.

IVČRN (Islám v České republice nechceme, aka též konvičkovci, ale jen když se to hodí). Xenofobní sekta, která se vyznačuje tím, že její přední členové vedli antiislámský boj léta tajně, pod nicky na internetu. Tajili své identity tak dlouho, až se okolo vyprofilovaly všechny ostatní xenofobní sekty, a na IVČRN se málem zapomnělo. Na rozdíl od všech ostatních jsou čistí, nikdy se nezapletou s politikou. Mají samozřejmě vždy pravdu.

BPI (Blok proti islámu, aka konvičkovci, ale s Konvičkou). Xenofobní sekta, vzniklá vymaněním se z IVČRN poté, co některé příznivce přestala naplňovat poloanonymní existence na internetu. Na rozdíl od spousty výše uvedených nemají problém s ilumináty, Romy, ba ani Židy, a znají Víta Bártu. Několik posledních měsíců roznášeli po republice statisíce novin, přičemž další miliony novin se hromadily v garážích a stodolách jejich členů. Aniž by si všimli, stali se jakýmisi kolportéry pro ÚNK (viz výše). Jejich šéf Konvička přiznal, že se mýlil, a tím pádem nemá vždy pravdu.

BPi (Blok proti islamizaci, aka další konvičkovci, ale bez Konvičky). Xenofobní sekta, vzniklá vymaněním z BPI poté, co BPI přestal kamarádit s ÚNK. Rozhodně jim nešéfuje Jana Volfová a rozhodně by stáli za Konvičkou, kdyby ovšem Konvička dělal jen to, co pokládá za vhodné Jana Volfová. Krom toho bojují proti SPD, SPO, ND (2x), ŘN, SPO ... atd. Pravdu má vždy Jana Volfová, pokud ji nemá někdo z kanceláře ÚNK.

VD (Velká dohoda, aka Sládkovci). Xenofobní sekta, která je ještě zasloužilejším veteránem v řadách xenofbních sekt, než DSSS (viz výše). Jejichž šéf Miroslav Sládek všechno říkal už dávno - a všichni ostatní, zejména však Tomio Okamura a pisatel těchto řádků, mu ukradli myšlenky. Aby předešel dalšímu kradení myšlenek, zorganizoval sjednocení všech xenofobních sekt, na které však nepřizval téměř žádnou xenofobní sektu uvedenou v mém seznamu.
 
Záměrně z uvedeného výčtu nevyvozuji žádný závěr, těším se, kolik čtenářů dnes večer vypění a klikám na tlačítko "Odeslat".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…