Martin Vilím: (Ne)důležitý summit

22.02.2016 18:03

Tak nám v pátek, 19. 2. 2016, skončil summit EU, ke kterému se upíraly zraky a očekávání velmi značného počtu obyvatel Evropské Unie. Výsledkem summitu měla být dohoda o jednotném postupu proti další, silnější migrační vlně, která nás letos očekává, dokonce za účasti Turecka, které má hrát klíčovou roli při záchytu, filtraci a celkovém zpomalování uprchlíků. Dalším důležitým bodem bylo setrvání Velké Británie ve svazku s EU.

Martin Vilím: (Ne)důležitý summit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

V4 měla vytáhnout do boje se „záložním plánem“, na uzavření severních hranic Řecka, za pomoci Makedonie a Bulharska, pokud Turecko a Řecko nebudou zvládat příliv uprchlíků.

Nebudeme si nalhávat, že mnoho obyvatel EU očekávalo, po roce řečnění, planých schůzek a zasedání, konečně průlomová rozhodnutí vedoucí k rychlým a efektivním krokům, které skutečně značně omezí, či dokonce snad zastaví proud nelegálních okupantů.

Bohužel, překvapení se nekonalo a zůstalo opět jen u řečí. Turecko se z tak důležitého jednání omluvilo, plán V4 nebyl přijat, jako příliš radikální, a EU udělala Velké Británii ústupky, nikoliv však takové, jaké obyvatelstvo této ostrovní země očekávalo, ale premiér Cameron slíbil, že bude bojovat před referendem, za setrvání Velké Británie v současném svazku s EU, také proti vůli většiny jejích obyvatel.

Člověk by čekal, že po tak důležitém summitu se vyrojí komentáře, rozbory a konfrontace názorů – ne tak v našich masmédiích. Kromě několika strohých článků v pátek navečer, jakoby se nic ani neodehrálo. V sobotu ráno jsem otevřel internet a očekával již zpracované reakce na tento summit, ale ouha, a takhle, viz níže, vypadala upoutávka na nejdůležitější a nejzávažnější novinky, které se uplynulý den staly:

Novinky

Ve Smilovicích čekala na irácké uprchlíky teplá postel

Zhruba 30 hodin trvala cesta devíti uprchlíků z Iráku do Smilovic na Třinecku. Našli tam spolu s další pěticí krajanů azyl ve středisku…

Zemřel Umberto Eco

Americký vězeň nejdéle zavřený na samotce je volný

Na Havaji se přímo před kamerou zřítil vrtulník

„Hladový summit” vyhnal Merkelovou na vyhlášené bruselské hranolky

Úpravy, které prospějí malým i větším zahradám

Jak vidno, výsledky tohoto summitu, tolik důležitého pro budoucnost všech obyvatel EU, jsou zřejmě takové, že nestojí vůbec za pozornost. Pardon, omlouvám se – jeden článek tam je – jak si hladová Frau Merkel odběhla na vyhlášené bruselské hranolky – a to je fakt to, co nás všechny kolem nyní neskonale zajímá a co jistotně zastaví ty houfy nelegálních okupantů. Tato paradoxní absence pozornosti, k tak důležité věci, ale naopak za naši pozornost jistě stojí a o čemsi také vypovídá.

Nebo snad masmédia čekají na příkazy, jak mají „správně“ nulové výsledky summitu prezentovat plebsu?

Buď jak buď, opět se ukázala naprostá bezzubost vedení Evropské Unie, v plné nahotě. Proto musí být toto politické vedení nebo celá Evropská Unie nahrazeno něčím, co funguje. A k velké lítosti současných politiků bude lidem celkem jedno, jak si budou říkat, jen když budou konat.

Jak se bránit nájezdníkům v době nebezpečí věděli již staří Římané, kteří v době nebezpečí předávali moc do rukou diktátora, právě aby odbourali politická hašteření, která k ničemu nevedou, protože se jen žvaní a nic se neděje. Krásně to popsal pan Bílý z Tanvaldu, kterého jsem si dovolil citovat:

Pavel Bílý, Tanvald

Sobota, 20. února 2016, 11:22:42  | 

Začátek formuláře



Konec formuláře

Souhlasím  |

Začátek formuláře



Konec formuláře

Nesouhlasím  |

+62

Když se na Evropu ženou nájezdníci jako kobylky, není čas na žvanění.
Staří Římané stavěli v dobách ohrožení do čela země diktátora.
Skončil čas žvanění a nastal čas boje.
Ve vojsku nerozhodují užvanění poslanci a senátoři.
Ve vojsku bere na sebe zodpovědnost vrchní velitel.
Nediskutuje se, ale poslouchají se rozkazy.

Kdyby se na úplném začátku, hned při prvních pokusech o ilegální překročení hranic našla odvaha k tvrdému vojenskému zásahu, problém nájezdníků by se nemusel řešit.
Pár výstřelů z kulometu, dvě tři potopené bárky.

Byl by dán jasný signál - hranice nejsou překročitelné a kdo se o to pokusí, jde na besedu s Alláhem.

Pokud někdo prchá před válkou, zůstane v první zemi, kde se nestřílí.
O islámských kolonizátorech Evropy nelze mluvit jako o uprchlících, ale vždy jako o nájezdnících.

A pronikající nájezdníky zastavila pouze síla zbraní.
A pud sebezáchovy obránců a tvrdý vůdce v jejich čele.

Slabošské žvanění dobroserů a vítací obřady kolaborantů nájezdníky nezastaví.

Tohle nelze nic jiného, než podepsat. Za mě palec nahoru.

Země V4 mě proto velmi potěšili svojí snahou o vybudování „náhradních hranic EU“ za pomoci Makedonie a Bulharska, jako protiváhou k „tureckému modelu“ Frau Merkel. Chápu, že Německo má historicky, již od I. a II. světové války, blízko k Sýrii, Egyptu a Turecku, ale selský rozum říká, že vložit tolik očekávání a osud mnoha národů Evropy, do rukou někoho, kdo podmiňuje svoji „pomoc“ kupeckým, až vyděračským způsobem, buď mi dáte to, co chci, a hned, nebo Vám to tam pustím, je přinejmenším velmi prostoduchá.

Už reakce Frau Merkel, a některých jejích patolízalů, před, během, i po schůzce V4, v Praze, kdy hodnotili tuto legitimní a rozumnou snahu zemí Visegrádu, jako vzpouru proti vynikajícímu a jedinému plánu Německa o spolupráci s Tureckem, je velmi zajímavá. Že by se tímto plánem V4 mohlo zabrzdit a pokazit něco, co je již dávno skrytě upečeno, aby to veřejnost nevěděla, a ono by to pak ale nevyšlo? No, to by byl problém!! Je potřeba upevnit německé plány Frau Merkel, na sladký „turecký med“ a tyto aktivní země V4 umravnit, aby se do toho nemíchaly, a nekazily tak dělení, již skoro upečeného dortu. Ten sice ještě není hotov, ale ti správní již nyní vědí, jaký kousek dostanou.

Dlužno přiznat, že jim to umravňování v Bruselu zase tolik práce nedalo, když země V4 vytáhly do boje pod praporcem českého premiéra Sobotky, který v této roli vypadal dosti komicky. Byl totiž v roli „dvojitého agenta“, kdy musel jet do Bruselu jako vedoucí delegace V4 a zastávat tam dohodnuté názory, i když všichni víme, že jeho vlastní názory, které průběžně prezentuje,  jsou spíše na opačném pólu diskuzního fóra, a rád by se zařadil do poslušného stádečka kolem Frau Merkel, kde mu z této pozice něco kápne. Podle toho měkkého a nedůrazného přístupu, ba naopak spíše přitakávání snahám Merkelové, nakonec také snahy V4 na bruselském summitu dopadly. Velká škoda, že tam Visegrád nevedl slovenský premiér Fico nebo maďarský premiér Orbán, kteří mají v tomto směru zdravé jasno a stojí za svým lidem. V tomto ohledu závidím Slovákům a Maďarům jejich premiéry. Na našem premiérovi Sobotkovi bylo, při krátkém vyhlašování výsledků jednání v televizi, přímo vidět, jak ho tyto výsledky V4 na jednání v Bruselu mohutně „mrzí“. Bohužel, pro nás, i pro V4, tohle není člověk na svém místě a pevně věřím, že mu to voliči, stejně tak, jako i dalším podobným, spočítají nejdéle při volbách. Bohužel, ty jsou ještě daleko a řešení je potřeba nalézt co nejdříve, jak se říká: „Včera bylo pozdě.“

Nejsmutnější je, a s mrazením v zádech to tušíme všichni, že při zachování současného trendu, tahle situace, pokud Evropa, tak, jak ji známe, nemá padnout, bohužel, nemá mírumilovné řešení.

Ale každopádně má rychlé řešení. Tím je skutečně uzavření především jižních hranic, jako to udělalo Maďarsko a navrhovala nyní V4, a držet průchody třeba i hrubou silou. Následná reakce států, které si je k sobě, tak trochu i záměrně pouští, s cílem, že na tom politicky i finančně „vydělají“, bude následně také velmi rychlá, protože když nebude „odbyt“ a začne se jim to tam hromadit, tak to najednou půjde zarazit, a celkem rychle. „A, vvo, vvo, vvo to přeci de, ne?“

Dalším krokem je vyfiltrovat všechny příchozí. Každý, kdo nemá patřičné doklady, by měl být zavřen za dráty, dokud nebude jasné, kdo to je, a kam patří, tedy, která země si jej vezme pod sebe, jako svého občana. Tímto jednoduchým krokem, včetně povinného odevzdání otisků prstů, kterému se mnoho migrantů brání a odmítají dát otisky, se zařídí, že policie bude vědět, s kým má tu čest a může postihovat všechny přestupky a trestné činy a v případě potřeby je bude možné vrátit do konkrétní země, což nyní, ve stadiu anonymity, není možné. Jak jednoduché! A dovolím si poznamenat, že tohle mělo být již na vstupu, který se vůbec neměl takto masově konat. To byla, a je, největší chyba. Předešlo by se spoustě nepříjemností.

Jak jsem psal již v jednom, ze svých předešlých článků, již za C. a K. rakouské monarchie, byly na hranicích s Tureckem, které hlídala armáda, detenční tábory, ve kterých ti, jenž chtěli jít dále do Evropy, museli pobývat 40 dní, během kterých byli prolustrování, zda nejsou nežádoucí, ale také, zda netrpí nějakou nepřijatelnou, či nakažlivou chorobou, a teprve potom mohl žadatel, spolu s dokumenty, že takovým táborem prošel, jít dále do Evropy. Klesli jsme tedy v EU, v roce 2016, pod úroveň C. a K. rakouské monarchie? No, říká se mi to dost těžko, ale je to tak.

Politici jsou lidé, jako my. Mají stejné chyby i nedostatky, jako každý člověk, a také, jako my, nevědí všechno. Proto mají také každý houfec poradců, náměstků a asistentů, kteří jim radí, jak nejlépe umí, ale nikoli ku prospěchu všech, jak bychom čekali, ale především ku prospěchu jejich. Politiky a jejich poradce totiž spojuje jedno – pro všechny jsou peníze a prospěch, až na prvním místě. A proto se nám, následně,  snaží logicky vysvětlit jejich nelogické kroky. A někdy se nám už ani nesnaží nic vysvětlit. Prostě je to tak, a co s tím naděláte?! Nic, že, tak nereptejte. Tyto postoje reprezentují již maximální absenci slušnosti vůči voličům a svému lidu.

Vše je podporováno informacemi na objednávku. Něco se nedozvíte vůbec, něco je naopak vyzdviženo, něco překrouceno. Lidé věří tomu, co si přečtou nebo uvidí v TV. V současnosti je však mnoho věcí, které se dějí v Německu, Švédsku a Francii, které se k nám ani nedostanou. Tají nám je. A když už se na to přijde, hájí se termínem „politická korektnost“. Je to vlastně takové moderní synonymum pro lež. Má nás to ochránit, před zbytečnými emocemi na různé „poplašné“ zprávy, které by nás mohly zvednout ze židle.

Nevím, jak kdo, ale já o takovou „ochranu“ nestojím a raději budu rozrušen nad pravdivou zprávou, než v klidu, ve lži, na úrovni ovce. A utvořit si vlastní názor je přeci právo každého člověka. Záleží však, jaké informace pro tvorbu těch názorů dodáte, jako výchozí. A pokud nám informace záměrně zamlčují a překrucují, tak je to logicky nejlepší podhoubí pro nejrůznější konspirační teorie – ale hlavně – je to ještě demokracie? Odpovězte si každý sám.

Ale organizovaná invaze migrantů přece není „oblast 51“ nebo „11. září“, je příliš reálná a nebezpečná – a je tady. A statisíce migrantů bez dokladů a totožnosti se plíží a řádí Evropou, jsou nepostižitelní, stěžují si na vše, od stravy a ubytování, přes nedostatek respektu a služeb, až na nedostatečnou úctu před jejich náboženstvím a potřebami s tím souvisejícími (např. dámský personál v nemocnicích, který nesmí při ošetření bez vyzvání mluvit a šahat na muže).

Ale tohle vše se jim v Evropě, z neznámého důvodu trpí, místo aby se jim řeklo, že pokud jim tu nechutná, nelíbí se jim tu, nedostali odpovídající byt, auto nebo dům, které očekávali, je tu málo teplo, slunce, či naše evropské nemocnice nejsou zařízeny na muslimskou klientelu, pak pomoc je jednoduchá – letadla, lodě, autobusy, vlaky a auta fungují každý den i opačným směrem. A pokud se vydají ven, směrem z Evropy, pak jim tady davy obyvatel skutečně upřímně, poprvé a naposledy, zatleskají.

A všechny sociální dávky, podpory a vymoženosti, bych omezil pouze na obyvatele EU, trvale žijící v konkrétním státě EU. Ostatní nemají nárok. Nyní se tak snaží omezovat tyto výhody Dánsko, aby bylo pro migranty co nejméně atraktivní.

Viděl jsem dnes v TV pořad „FOCUS to EUROPE“, kde se řešilo, zda trvale vyjmout, ze školních a závodních jídelen, vepřové maso. A že by se ženy měly více zahalovat, aby nedráždily některé obyvatele Evropy. Já se ptám, proč? Z jakého důvodu?

Aby nám to, zaprodaní a neschopní politici, napříč Evropou, kteří by zasloužili vyházet z oken svých úřadů, jako ve středověku, když už nám ho pouští, v podobě hord nelegálních migrantů, až domů, do našich zemí a domovů, mohli, po dalším, jistě velkolepém, ale opět zbytečném (NE)DŮLEŽITÉM  summitu, logicky vysvětlovat, včetně jejich nelogických kroků a prázdných gest?

Je potřeba se sjednotit a založit domobranu, jako ve Finsku, kde již působí „Odinovi vojáci“, abychom byli také připraveni, až přijde čas a povalí se Evropou další statisíce a milióny islámských okupantů, bít se za své rodiny, ženy, děti a svou vlast. Nejde o fašistické bojůvky, jak by se to někomu hodilo módně nazvat, ale o ochranu naší země, našeho bezpečí, tradic a hodnot. Nikdo jiný to za nás neudělá, musíme sami, protože jak se statečně, za pomoci armád a policie, brání evropské hranice, to vidíme, v přímém přenosu, již déle než rok, za který se nenašlo vůbec žádné řešení, viz poslední, právě skončený summit, v Bruselu. A mnoho věcí nám raději ani neukáží nebo překroutí. Nazvěme naši domobranu, v obdobném vzoru,  třeba „Blaničtí rytíři“. Ti mají také spasit naši zem. Spí ale tvrdě uvnitř legendární hory Blaník. Proto je musíme venku nahradit. A jediný, z našich vrcholných politiků, kdo tohle obrovské nebezpečí, které ční prioritně vysoko nad všemi ostatními podružnými starostmi a problémy, od začátku vidí, cítí a burcuje lidi kolem sebe a nazývá věci pravými jmény , je pan prezident Zeman (uvádím pro příklad odkaz, na naší televizí neuveřejněný proslov - http://www.liveleak.com/view?i=171_1455399136). Jakkoliv jsou na panu prezidentovi některé věci diskutabilní, budiž mu, konkrétně za jeho migrační politiku, vřelý dík a popřejme mu za to pevné zdraví a hodně štěstí. Konec konců, to budeme brzy potřebovat, v míře vrchovaté, my všichni. Žvaněním a (NE)DŮLEŽITÝMI SUMMITY,  se nic nevyřeší. Stará, dobrá Evropa umírá. Každý, komu to není lhostejno, pozvedne svůj hlas!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…