Michael Rada: Babiš už ví, co s přebytky

11.12.2016 9:59

Když jsem uviděl tento titulek, mé srdce zajásalo. Konečně se svět bez odpadu a plýtvání ve všech jejich podobách rozhodl aktivně podpořit někdo, z nejvyšší politiky a dokonce muž, o kterém jsem byl přesvědčen, že vlastní peníze jsou tím jediným, co ho zajímá.

Michael Rada: Babiš už ví, co s přebytky
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Bohužel jsem si pak přečetl i zbytek titulku, který říká „CHCE SNÍŽIT STÁTNÍ DLUH

Takže jsem s mýlil. Přebytky = peníze, které zaplatili voliči a státní dluh = to co pan ministr a další politici s ním i před ním, vytvořili v zájmu vlastního blahobytu. Takže jsme u oblíbeného českého novodobého rčení – KDYŽ NEJDE O PENÍZE, NEJDE O NIC.

Tím se řídí firmy nejenom v tuzemsku, ale všude ve světě. Poukazuje na to i nezisková organizace co žije z darů druhých, která ukazuje, že i největší společnosti a korporace těží z levné, dětské pracovní síly. Přiznám se, že mne obsah článku nepřekvapil, a to na rozdíl od diskuze pod ním, v níž se ukázalo, že mnozí diskutující vidí nadhozenou „nezákonnost“ jinak.

Stejně jako já, totiž ví, že problémem není dětská práce, ale skutečnost, že dospělí dětem za tuto práci neplatí jako sobě rovným. TO JE PROBLÉM.

Otáčet s na tom, že by děti pracovat neměl, když často nejen, že nemají nikoho, kdo by se o ně staral, ale musí se sami starat o další sourozence a rodinu, je chybné. Řešit by se neměla tato část uměle vytvořeného problému, ale právě neodpovídající ohodnocení jejich práce.

Je to stejné, jako „poloviční úvazky“ v nichž často zaměstnanci musí vykonat plnou práci. I zde totiž zákon stojí na straně vykořisťovatelů, kterým dává do ruky bič jménem zákonná norma. Poloviční úvazek, poloviční plat. To je přeci super. Tak proč paní Marxová nezkrátit matkám po porodu dobu s vlastním dítětem ještě více, řekl bych týden a šup do práce. Mohli bychom zavést zase jesle a optimálně s celodenním provozem, vždyť kdo jiný by novou generaci vychoval lépe, než státem pověřený úředník.

Velká čínská sestra nám jistě ráda poskytne nejen inspiraci, ale i sukno na jednotné uniformy a dřevo na výrobu červených stranických průkazů, se jistě u nás také najde. Máme ho SPOUSTU.

I to je důvod, proč si v digitální době můžeme dovolit tisknout místo jedné účtenky dvě. Když si to hezky propočítáme, tak bylo-li za první den provozu EET vytištěno 3.000.000 účtenek, pak v reálu po plném nasazení, se může jednat o 10 až 100 násobek. Zůstaneme-li u Váženého průměru tedy 50.000.000 denně, můžeme se rozloučit nejen s lesy Šumavskými, ale i těmi v Krušných Horách, Krkonoších, Jesenících, ale i Doupovských Horách a myslím, že Boubínský prales, příští generace již nenavštíví. 

Podíváme-li se na velikost EET účtenek, které díky unikátnímu kódu jsou 2-3x tak dlouhé, můžeme říci, že průměrný EET doklad má rozměr 5x25 cm, tedy 125 cm2, nebo-li 0,0125 m2 pronásobíme-li toto číslo výše uvedenými 50.000.000 ks, dostaneme se na 625.000 m2 papíru. Vezmeme-li si k dopočtu informace prezentované na serveru www.vitejtenazemi.cz provozovaném českou informační agenturou životního prostředí, CENIA, dojdeme k tomu, že je to jenom 130 vzrostlých smrků denně, a to si přeci jen můžeme dovolit, když ministr financí vlastní nejen třetinu polí, ale už i lesů. Jistě poskytne dřevo na výrobu zdarma.

Abych nezapomněl, na cirkulární ekonomiku a druhotné využití papíru, na kterém byly štítky vytištěny zapomeňte, musíme je všichni schovávat a archivovat, co kdyby přišla kontrola, či nedej bože výhra jednoho vodňanského kuřete každý den až do konce života.

P.S. Musím se omluvit, ale mé výpočty nejsou správné. Zapomněl jsem totiž, že svou kopii by měl schovávat nejen zákazník, ale i prodávající a finanční úřady také budou chtít své, takže těch stromů bud několikanásobek, ale co by ne, Babiš přeci už ví, co s přebytky, nebo ne?

P.P.S. Proč vlastně toto plýtvání surovinami a ničení životního prostředí neviděl nikdo přede mnou? Možná byli v Chorvatských lesích na houbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.