Michael Rada: Rekordní státní přebytek? To bude drahé

07.01.2017 11:06

Stejně jako pro všechny podnikatele, bude jistě i pro stát rekordní přebytek státního rozpočtu velkým problémem. Nedivil bych se, kdyby to byl právě on, kdo oslabí vládu natolik, že politici nebudou chodit mezi lidi a budou jim vzkazy posílat jen přes media.

Michael Rada: Rekordní státní přebytek? To bude drahé
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Jste-li zaměstnanci, možná že se Vám můj úvod nelíbí, či dokonce je Vám nesrozumitelným, protože, stejně jako já, ještě před pěti lety, si říkáte, co může být špatného na tom vydělávat víc?

Já bych tuto myšlenku před pěti lety také považoval za scestnou, ovšem jen do doby, kdy se mi podařilo se postavit vlastní zásluhou na vlastní nohy a začít pracovat, jak se říká na sebe. A protože mým nástrojem je hlavně má hlava, nápady a jejich realizace, byly zisky příjemně vysoké, a náklady téměř žádné, snad jen benzín a pracovní oděvy, boty a rukavice, kterých jsem proděravěl za ok více, než za předchozích dvacet let v pozici zaměstnance.

A jak se blížil konec roku, měl jsem radost, že se mi podaří předčasně splatit hypotéku na byt.

Daně jsem jako měsíční dobrovolný plátce odváděl pravidelně, stejně jako si platil sociální a zdravotní v objemu dvojnásobném než minimálním.

Jaké však bylo mé překvapení, když jsem se v březnu od účetní společnosti dozvěděl, že na sociálním a zdravotním mám doplatit částku vyšší než ta, kterou jsem uspořil.

JAK TO?

VŽDYŤ JSEM NEBYL ANI DEN NEMOCEN. Neměl jsem ani den dovolené. Všechnu práci jsem udělal a zastal sám a když jsem si objednal pomoc, bylo to řádně na smlouvu?

Otazníků bylo mnoho, odpověď jen jedna.

ZAPLATIT SE TO MUSÍ.

A takto natvrdo jsem se dozvěděl, jak funguje TRŽNÍ MODERNÍ EKONOMIKA.

Princip je jednoduchý. Vyděláváš proto, abys utrácel. Nebudeš-li potrestá tě stát za tvůj úspěch a nezajímá ho, k čemu a na co měly být úspory použity.

Na rozdíl od státu, já nedostal 90% uspořené částky z cizích zdrojů ve formě dotací.

Každou korunu jsem si musel odpracovat.

Jak to tedy bude? Dostane stát stejnou pokutu, kterou ukládá za spěch lidem, kteří vlastní prací, dokáží vydělat více, než dokáží utratit.

Ne všichni cítí potřebu odlévat do čapích hnízd. Ne všichni mají potřebu plakat, že i přes historicky nejvyšší dotace do vlastního podnikání, jsou na tom hůře než kdykoli jindy. Ne všichni hovoří o transparentnosti z některého ze svých ostrovů, na nichž kromě chatky, mají i nezdaněné prostředky.

Někteří by rádi, peníze které vydělají vlastní, poctivou prací, nechali na později, na horší časy, na jindy, na něco jiného, ovšem nechtějí být za to trestáni.

Dne 4.1.2016, tedy pouhé dva měsíce po spuštění EET, oznámil pan Babiš, že o tvorbě „Přestupového webu“ nevěděl, a chce ho zrušit, protože je zneužíván.

Na závěr jen malý dotaz, od neekonoma.

Má-li Český stát přebytek, znamená to, že nemá žádné dluhy????

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.