Michaela Julišová: Fake morálka

17.05.2016 14:39

V poslední době z médií až příliš často slýcháme výzvy zaměřené na náš morální postoj. Politické, kulturní, mediální a další elity soustavně apeluji na naší morálku.

Michaela Julišová: Fake morálka
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Nabádají nás, abychom k aktuálnímu politickému dění zaujali jediné možné korektní stanovisko, které bude vyjadřovat a potvrzovat naše bytí na té jediné, správné, uvědomělé straně. Ustanovené, jak jinak, než od nich shůry.

Tímto svým loajálním přístupem potvrdíme legitimitu a oprávněnost všech shůry seslaných doporučení, nařízení, příkazů a zákazů, cenzury a dalších omezení a staneme se tak správnými, plnohodnotnými a váženými občany. Tato vnucovaná fake morálka je solidní maskot pro novodobou EU totalitu.

A tak máme s nadšením přijímat přistěhovalce z cizí nepřizpůsobivé civilizace, máme mít rádi totalitní despotickou ideologii islám, máme být vstřícní k zavádění proislámského rasového multikulturalismu do Evropy, s radostí vítat inkluzi ve školství, která bude platit samozřejmě výhradně ve státním školství, tedy ve vzdělávacích centrech pro chudé a střední vrstvy. Elitní, soukromé školy pro děti z bohatých rodin samozřejmě s žádnou inkluzí nepočítají, což potvrzuje rozdělení společnosti na my a oni. A to je pro příklad uvedeno jen několik nejvýraznějších opatření z poslední doby.

Tento elitarizacechtivý establishment podporuje především naivní hlupáky, kteří mnohdy dobrovolně a bezplatně prosazují a šíří jeho představy a koncepty. Tento establishment veřejný zájem nikdy nehájil a hájit nebude. Naopak, jeho chování a činnost vždy veřejný zájem poškozují. Pro zjednodušení zavedení svých totalitních konceptů do praxe a do společnosti zvolil tradiční, osvědčené nástroje - cenzuru kritických názorů, metodiku zákazů, příkazů a kontroly s následnou dehonestací kritiků své nové doktríny. Nově má pak cenzura podobu tzv. politické korektnosti. Kritické názory preventivně vyloučil z demokratické diskuse. A to vše pod silovým apelem na naši morálku.

Nebude jednoduché zůstat svobodný v takto formované společnosti. Demokracie bude opět výsadou nejbohatších elit, jak tomu bylo ve starověkém Řecku. Mlčící, podrobená, loajální většina pak bude zástupem přizpůsobivých otroků. 

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

15:49 David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

Císař Rudolf II. proslul svojí snahou získat kámen mudrců, který dokáže sprosté olovo změnit na ušle…