Milan Rokytka: Měla otázky na manažery, tak byla protiprávně "vysáňkována"

14.09.2013 12:10

V médiích se po vzoru Haló novin ujal zajímavý zvyk, že manažeři místo aby vytvářeli podmínky pro novinářskou práci, tak kritické hlasy umlčují i s lidmi, které vyhazují.

Milan Rokytka: Měla otázky na manažery, tak byla protiprávně "vysáňkována"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavlína Kvapilová

Veřejnoprávní Česká televize například právě propustila bývalou ředitelku Nových médií, zkušenou devětatřicetiletou novinářku Pavlínu Kvapilovou, kvůli nadbytečnosti. ČT opustí na konci listopadu. Médiím to řekla sama Kvapilová, která věcně a otevřeně kritizovala vedení naší televize.

Že je to s ní „nahnuté“ bylo jasné od okamžiku, kdy byla stažena z moderování Hyde Parku, kde dávala prostor z hlediska vedení stran, státu a ČT „nevhodným“ dotazům a „vykopnuta výše“, právě na post šéfky Nových médií.

Odvolání Kvapilové potvrdil na středečním jednání Rady ČT i generální ředitel Petr Dvořák. Radním podle serveru Týden.cz řekl, že se s Kvapilovou nedohodl na jejím dalším působení v ČT.

Kvapilová ale řekla Babišově kontroverznímu serveru idnes.cz, že ji Dvořák na pondělní schůzce žádnou jinou práci nenabídl. "V návaznosti na tuto skutečnost jsem dostala výpověď pro tzv. nadbytečnost. Můj pracovní poměr skončí uplynutím standardní výpovědní doby k poslednímu listopadu," uvedla.

Dvořákovi v pondělí předala dokument se stanoviskem svých právníků. "Z jejich rozboru vyplývá, že mé odvolání i veškeré návazné kroky jsou neplatné. Čekám na reakci ČT na toto právní stanovisko a podle toho se rozhodnu, jaký bude můj další postup," doplnila novinářka, která má zkušenosti i z Bruselu, kde působila jako zpravodajka Českého rozhlasu a nyní Dvořák tuto celkem velkou "veřejnoprávní investici" maří.

Pro své přátele na sociálních sítích pak ocitovala z cynického elaborátu, který ji předalo personální oddělení "Kavčích hor": "Sděluji Vám, že jste se stala pro zaměstnavatele Českou televizi podle §73a odstavce 2 zákoníku práce nadbytečnou a to z důvodu, že zaměstnavatel Česká televize pro Vás nemá jinou vhodnou práci..."   

Přátelé ji vyjadřují podporu a vyzývají ji k tomu, aby se nedala. Nejrozumnější by bylo asi celou Českou televizi, která neplní veřjnoprávní službu zrušit, na Kavčích horách zřídit Domov seniorů, který Praze už dlouho chybí a veřejnoprávní služby si vybártrovat u komerčních TV, shodují se TOP oslovení analytici.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tydenikobcanskepravo.parlamentnilisty.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

10:14 Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

Valašská vesnice Zašová má pevné místo v mých vzpomínkách na vzdálené mládí, proto mě zaujala zpráva…