Šéf ČT přitvrdil. Zaměstnanci mají totální zákaz komunikace s novináři

15.12.2013 14:13

Zaměstnanci České televize musí striktně dodržovat pravidlo o zákazu komunikace s novináři bez předchozího souhlasu vedení.

Šéf ČT přitvrdil. Zaměstnanci mají totální zákaz komunikace s novináři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Mluvit bez omezení pro ostatní sdělovací prostředky smí za Českou televizi jen její generální ředitel a tisková mluvčí. Pro ostatní zaměstnance je vyžadováno svolení. Dodržování tohoto pravidla, platného již od loňska, hodlá nyní požadovat generální ředitel ČT Dvořák. Zprávu o tom přinesl internetový deník iHNed.cz.

Podle dvaceti čtyř zaměstnanců ČT dochází k ovlivňování zpravodajského vysílání ve prospěch prezidenta republiky Miloše Zemana. Ředitel televize se nyní snaží, aby aféra nemohla probíhat pod dohledem sdělovacích prostředků. „Jiné než oprávněné osoby nesmí poskytovat informace o České televizi médiím, zejména svévolně odpovídat na jakékoliv dotazy médiím a vyvíjet aktivity směřující k medializaci témat souvisejících s fungováním České televize,“ cituje deník pokyny generálního ředitele. „Tento předpis se vztahuje i na komunikaci zaměstnanců prostřednictvím internetu, sociálních sítí, internetových diskusních fór a chatů,“ pokračují pokyny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …