Milan Rokytka: TOP 09 a ODS pošilhávají po "spolupráci" proti ANO

17.05.2014 21:22

Boj o pravicového voliče se začíná vést zcela nevybíravými metodami.

Milan Rokytka: TOP 09 a ODS pošilhávají po "spolupráci" proti ANO
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miroslav Kalousek na besedě v Opavě

V rozhovoru pro dnešní LN exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) opět nešetřil ostrou kritikou na hnutí ANO Andreje Babiše.

Deník přitom uvádí, že podle některých spolustraníků z TOP 09 by právě ANO mohlo být přirozeným partnerem. Místopředseda TOP 09 ale razantně vyloučil "jakoukoli předvolební spolupráci."

Naopak se zkorumpovaným "modrým ptákem" si začíná opět rozumět. „Velmi nadějně, dnes snad téměř stoprocentně, se nám podaří uzavřít dohodu o společném postupu v senátních volbách,“ potvrdil místopředseda TOP 09. Strany prý v levicových regionech postaví pouze jednoho kandidáta a ta druhá ze stran jej podpoří. Jejich záměrem je totiž neoslabovat pravici a naopak získat v Senátu co nejvíce křesel.

„Když se však podíváte na složení pražské organizace ANO, tak to ukazuje na smutný příběh Jana Kasla: poté, co byl hvězdou občanských demokratů, a poté evropských demokratů, teď povede do voleb kandidátku estébáků. To není urážka, ale konstatování,“ uvedl poťouchle, zřejmě v alkoholické rozladě, Kalousek s narážkou na "některé lidi" na kandidátce ANO.

Není však dobré "házet kamením" po druhých, když sám sedím "ve skleníku". Je obecně známo, že strmá kariéra mladého chemika u lidovců, která ho dovedla až do vedení staré Národní fronty před privatizačním pučem, nebyla dána ani tak schopnostmi Miroslava Kalouska, ale spíše jeho otce, vysokého důstojníka socialistické Vojenské kontrarozvědky (VKR).

K agentům této tajné služby patřil i jistý pan Šťáva, který se nyní soudí s ČR ve slavné kauze Diag Human o miliardy korun a pro své bohatství je zván "Bechyňské kníže". Na jeho zrenovovaný zámek chodí pravidelně "zapíjet žal" i nedávno rozvedený "nejlepší východoevropský ministr financí ".

Kruh se uzavírá. Doufejme, že na řevnivost mezi vojenskými a civilními rozvědčíky nebudeme doplácet dalšími miliardami korun a rozkladem už tak zahnívající politické kultury. 

Vždyť je jasné, že ODS a TOP 09 napáchaly společně spousty ekonomických zločinů na českém národě (vzpomeňme jen církevní tzv. restituce a Topolánkovy, resp. Kalouskovy rozpočtové balíčky), což je politologicky zbližuje, zatímco nová pravicová "štika" v rybníce těmto "vypaseným kapříkům" logicky "nevoní". 

Vytahovat stíny z ještě starší minulosti je pak asi zbytečné. Nikdo neví, kde to může skončit. Asi bychom nebyli rádi, kdyby do ministerských a komerčních budov začaly narážet letadla a rakety, jako u našeho nového "přítele nejvěrnějšího".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Rokytka - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…