Miroslav Kulhavý: Jan Jandourek napomíná kardinála Duku a přitom sám blábolí

23.07.2020 13:15

Článek p. Jandourka z 21.7.2020 na Forum 24, v němž se autor se zcela hloupou argumentací otírá o kardinála Duku, je přímo ukázkovým výtvorem do kolonky polopravdy a záměrně účelového negativního vyhodnocení.

Miroslav Kulhavý: Jan Jandourek napomíná kardinála Duku a přitom sám blábolí
Foto: Repro YouTube Meganoticias
Popisek: Požár katedrály v Nantes

Pan kardinál se v souvislosti s požárem katedrály v Nantes pozastavil nad celkovým obrazem z posledních let a označil žhářský počin za útok na základy evropské civilizace. Čísla neuvedl, proto doplním:  ve Francii ročně dochází k více než tisíci napadení křesťanských zařízení a i přímo duchovních.

Pro plné pochopení zvednutého prstíku falešného kritika je nutno zmínit hnízdo, ze kterého p. Jandourek povstal: v 28 letech nastupuje ( 93 – 95) jako kněz v kostele Nejsvětějšího Salvátora, tedy k T. Halíkovi; jako spisovatel dal za dva roky (1997) do knižní podoby rozhovory s Tomášem Halíkem; že je vedle novinařiny také editorem deníku FORUM 24 jen mezi řádky vysvětluje, proč útočí nejapnými poznámkami na PL a Dukovi vyčítá, že tam publikuje. 

Při znalosti současného vztahu mezi kardinálem Dukou a T. Halíkem, kdy Halík slíznul za svá nevymáchaná ústa od Duky důtku, není potřeba postoj Halíkova odkojence dále posuzovat. Za zmínku však stojí jeho způsob argumentace: něco jako když podle počtu much ve včerejším pivu určuje počasí v Himálajích.

Řeč byla o počtu kostelů napadených ve Francii, ale  pomýlený kritik argumentuje desítkami útoků na mešity v Německu a cca 910 útoky na muslimy. To, že řada útoků neměla podtext jen náboženský, ale hlavně sociálně – kriminální, neb nově instalovaná ubytovna plná muslimů v obci (po zkušenostech odjinud) generuje rvačky, zlodějinu a děvčata pod zámkem. Není divu, že se místní bránili.

Rovněž jásání nad propuštěným klíčníkem od katedrály v Nantes spojené až s debilním výsměchem Dukovi, že dělal předčasné závěry, je bez strategické situační informace záměrné zamlčování právě pro vytvoření prostoru pro kritiku. Nevzít v potaz, že začalo hořet na třech místech současně, což bylo jednoznačně  vyhodnoceno jako žhářský akt, je úměrné zaujatosti pisatele.

V neposlední řadě připisovat Dukovi podkuřování krajní pravici tím, že se staví na stranu a obranu svých křesťanských bratří ve Francii, je na úrovni osoby s IQ pod 80 a nebo to jen podtrhuje osobní zášť, která, zvláště u kněze, volá po omluvě a pokání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…