Miroslav Kulhavý: Kubiceho zpráva se osvědčila, tak proč nevyužít čapího hnízda stejně?!

11.08.2017 9:44

Úvodem musím sdělit, že mám jiné volební preference než hlasovat pro ANO. Hned vzápětí, kdy jsem uslyšel zprávu o žádosti policie o vydání dvou poslanců k trestnímu stíhání mě napadla účelovost termínu. Sněmovna bude o vydání rozhodovat v září, tedy v průběhu intenzivní volební kampaně do parlamentu ČR.

Miroslav Kulhavý: Kubiceho zpráva se osvědčila, tak proč nevyužít čapího hnízda stejně?!
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

Při šéfování soc. demokrata na min. vnitra, po neúspěšné snaze touto kauzou odstranit Babiše z vlády a při téměř jednotné frontě „tradičních“ stran v programu Antibabiš, je to očekávaný krok. Jen volební výsledky by nemusely kopírovat vliv Kubiceho zprávy na volební výsledky ČSSD. Nepomohou ani podpůrná prohlášení  státních zástupců, že protistrana vyšetřování zdržovala. Je to pláč nad tím, že se obviněný okamžitě nepřiznal, že chtěl zbořit svět a tím potvrdit všechna nařčení. Přece když mám argumenty, tedy důkazy o nezákonné  činnosti, nepotřebuji přiznání. Ale ony ty důkazy asi nebudou moc slavné.

Volební preference ANO jsou hrozivé a ani já si nepřeji vládu jedné strany (hnutí), ovšem používat k dehonestaci lídra voleb takové podpásovky, jako je načasování trestního stíhání (ne jednoho) a ještě s velmi nejistým výsledkem, je za hranou mého vkusu. To nešlo požádat o vydání poslanců těsně před poslední schůzí? Sněmovna by to musela přednostně projednat. Co se tak nového v celé té kauze objevilo, že to nové vedlo k obvinění až po termínu poslední schůze parlamentu? Odpověď je jediná: nemělo by to ten správný předvolební dopad.

Samozřejmě existuje určité procento, že to není účelové, že to prostě tak vyšlo, ale myslím si, že to procento je malé  a že dokonce myšlenka o načasování přišla na svět už před řadou měsíců. Nechci být škodolibý, ale už byla vyslovena zmínka o mučednictví a v celkovém výsledku to může u voleb Babišovi přinést  další hlasy a ČSSD uškodit.

Pro vyváženost by bylo na místě, aby v září požádala policie sněmovnu o vydání poslance Sobotky pro obvinění z korupčního jednání v kauze OKD. Ale to by musel u té policie zůstat nezávislý Šlachta; další nezávislý se zatím neobjevil. Třeba po volbách…

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…