Miroslav Kulhavý: Paradoxy šátkových diskusí; u zbytečného soudu, na E-republika a i u Jílkové

24.01.2017 9:45

Jakkoli je projednávání muslimského šátku, tedy ano či ne při studiu na zdravotní škole, proti problémům s muslimy v celé Evropě zcela jistě marginální záležitostí, otevřelo to Pandořinu skříňku, což si muslimové v ČR určitě nepřáli.

Miroslav Kulhavý: Paradoxy šátkových diskusí; u zbytečného soudu, na E-republika a i u Jílkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soud bývalé studentky ze Somálska a střední školy. Studentka tvrdí, že jí škola nepovolila nosit hidžáb, a tím ji nepřímo diskriminovala v přístupu ke vzdělání. Požaduje omluvu a 60.000 korun

Diskuse nejsou jen o šátku, ale jde o problém samotné existence jejich organizované činnosti v ČR. Hned v úvodu bych chtěl upozornit na dvě věci: elaborát o celé problematice je na mnoho stran a proto zde budou jen náměty k přemýšlení; druhé upozornění je na shodu vystoupení jedné osoby - muslima Hakima Amdouniho - ve dvou pořadech: "Máte slovo" a v "Dotazníku" na E- republika. cz, kde přes dvě hodiny odpovídal na otázky. (při otevření přiložený seznam otázek dává možnost volby tématu)  Pro větší četnost v různých diskusích;  že by nový lídr na muslimském nebi?

Věren titulku, začnu u Jílkové. Muslimské dívky a ženy argumentují, že zahalování je chrání před mlsnými pohledy cizích mužů a svou ženskost mají jen pro svého partnera. V českém prostředí je to blábol, protože každá je, pro svůj hábit, okamžitě středem pozornosti. A diskutující muslimka v popředí to postavila úplně na hlavu; výrazně zmalovaná jako bárbie, ale hlavně že má něco na hlavě a ještě s ozdobou. Pro koho se tak vymalovala, komu se chtěla líbit? Cizím chlapům? A není první; v metru jsem jich už s druhým obličejem potkal více.

Korunu tomu všemu dohadování dal p. Amdouni, když na dotaz kolik je druhů islámu odpověděl: "Je 5 mil. muslimů, tak je 5 mil. islámu. Ač nevědomky řekl to podstatné; za různé druhy výkladu Koránu se muslimové schovávají. K čemu je na papíře při udělování registrace ÚMO charakteristika víry, když si ji vykládá každý jinak, především podle toho s kým a kde mluví? Usvědčila je z pokrytectví exmuslimka , která za deset let mezi muslimy poznala, že jinak se mluví v televizi a jinak v mešitě, kde nenávist není neznámé slovo.

Jiná perla zazněla z pléna; muslimka se pochlubila, že hidžáb nosí od 9-ti let a "sama" se rozhodla. Podle čeho? To ji osvítil Mohamed ze záhrobí a hned věděla, co je to islám? Pan Amdouni také perlil , když na otázku, proč muslimové napadají ženy, argumentoval, že mají více testosteronu. Už neřekne, že jejich pokrytecká puritánská výchova, kdy nejen totální rozdělení dle pohlaví, ale třeba i náboženský zákaz masturbace z nich dělá potencionální sexuální delikventy. To se to pak lehce oddává pouze dle výběru hlavy rodiny, když synáček se svým nabušeným testosteronem v gatích se nemůže dočkat na sexuální matraci.

Pan Amdouni na E- republika.cz perlil za dvě hodiny ještě více; tedy jen pár příkladů. Tu nejlepší jobovku z 2,15 hodinového rozhovoru pustil asi uprostřed a to: "Ani já jsem nepřečetl celý Korán; no možná jo, ale nevím o tom, čtu jej na přeskáčku, je mnoho míst, kam jsem se ještě nedostal." Ale přitom dělá výklad, že by se za něj nemusel stydět ani Mohamed! Dále jen heslovitě:

- Od Abraháma všichni proroci včetně Mojžíše a Ježíše tvořili šáriu! (Jen kdyby to chlapci věděli, tak by.....)

- Mnoho křesťanů, buddhistů a židů konvertuje k islámu. (V některých destinacích, ti kteří neměli zájem, už nejsou mezi námi.)

- I české právo obsahuje šáriu, spousta zákonů vychází z šárie. ( ?? Římské právo spolu s křesťanstvím šlo na vandr.)

- Dnešní civilizace dosáhla takové úrovně vyspělosti právě díky Božím zákonům - šárie. (Nelze se než nezeptat proč tam, kde šária působí dlouhodobě, ten pokrok zahalil Copperfield svým pověstným hávem zmizení?)

- Islám je jako dětská upřímnost, je to návrat k přirozenosti. (Proto se musí ta dětská upřímnost a přirozenost v muslimských rodinách tak pečlivě od narození pěstovat.)

- Ten, kdo odejde od islámu tím říká, že nechce být dobrým člověkem - chce se vyspat s půlkou města, provozovat lichvu, jíst vepřové a pít alkohol.(Ano, standardní pohled na všechny nemuslimy bez výjimky.)

- Tuniské školství je lepší než české. (No, poslední kroky u nás tomuto tvrzení asi napomáhají, přesto bych nechal posouzení na odbornících. Záhadou však zůstává, proč jezdí Tunisané studovat do ČR?!)

- Obhajoba některých teroristických organizací - Hamás, Muslimské bratrstvo - jako osvobozenecká činnost; jiné odsouzeny.

- Mohamedův poslední odkaz z hory Arafat - místo součástí pouti do Mekky - je lepší a přísnější kodex než Ženevské konvence. Islám se šíří příkladem a slovem - tak jak to dělal Mohamed. (Určitě měl dost ostré slovo, když v Medině jeho řeč sundala hlavinky všem mužům z židovského neposlušného kmene.)

No, to pro názornost stačilo; dychtivější dalšího se mohou podívat na originál. Jen by to chtělo mou obligátní otázku: "Čemu věříte, pane Adouni, také těm mnoha veršům, které jste nevzpomněl a které se nám v Evropě krajně nelíbí?! Pro úplnost by to chtělo určitě doplnit.

Mám rád růžovou barvu; tedy ne všude, ne na všem a ne na všech. Zvláště ne tam, kde je stále mokrá a stále odkapává. Upřímné udivení pana Hakima Adouniho vyjádřené otázkou, vám dám, vážení čtenáři, k úvaze: "V čem je rozpor mezi českou kulturou a islámem?"  Pan Adouni, kromě porna, vepřového, piva a hazardu, žádný nevidí.

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.