Miroslav Kulhavý: Rektore Zimo, utřete si od té sprosťárny svá ústa

24.04.2020 11:53

Co to máme na té akademické půdě za sprosťáčka? A je jich více, když se proti rektorovi žádný neohradí? Je mlčení souhlas, nebo jen obava o své místo? Výrok: „PŘIJDE MI, ŽE JE VLÁDA SMUTNÁ Z TOHO, ŽE SE NEVYPLNILY ČERNÉ SCÉNÁŘE.“ je silně za hranou slušnosti a je ostudné, že máme takového rektora.

Miroslav Kulhavý: Rektore Zimo, utřete si od té sprosťárny svá ústa
Foto: Repro Facebook
Popisek: Profesor Tomáš Zima

Podezírat vládu, že si přála pokračování šíření nákazy koronavirem, to může jen hulvát nejhrubšího zrna; tak na úrovni myšlení a slovníku pomatence z Řeporyj. A aby toho nebylo málo, stále srovnává současnou epidemii s minulými vlnami chřipek.Už jsem o tom psal – pokud může i zdravý jedinec mít trvalé následky na plicích a nebo i v málo případech umřít – není to obyčejná chřipka.

K jeho srovnávacím číslům lze jen dodat, že při minulých chřipkách se roušky nenosily. Sahá inteligence tohoto individua k představě, jak by to vypadalo, kdybychom v tomto čase jsme byli bez roušek?? A jaká čísla by byla na stole?

Je jistě zásluhou krizového týmu a vlády, byť s malým zpožděním a právní nedokonalostí, že epidemii zatím zvládá a vše směřuje k rozvolnění ochranných opatření. Nepřehlédnutelné hojení si svého ega ze strany většiny opozice je až komické a pitvání chyb vlády, které se bezesporu staly, je jako úporné udržování sněhuláka, když venku je plus deset.

V jakém kontrastu vůči křiklounům z opozice a nechutnému rektorovi vyzněl výborně připravený pořad moderátorem Danielem Stachem (jako vždy) dnes (23.4.) v osm na ČT1, kdy dobře vybraná směsice hostů z řad předních odborníků dala do placu fakta o koronaviru, vysvětlení některých nejasností, i přiznání, že všechno nevíme. To nejpodstatnější však byl duch spolupráce a tolik potřebný optimismus, který celým pořadem prolínal. Ale znova musím zdůraznit mimořádné kvality moderátora, který svou pečlivou připraveností i na řadu jiných témat budí dojem génia, který se vyzná ve všem.

Vrátím-li se k titulku – pan Zima by neměl být rektorem a takto tupě ovlivňovat studenty. A k jeho případné kandidatuře na prezidenta si dovolím věštecky tvrdit, že neuspěje. Takových blafkalů je v tuzemsku do tuctu a lidé je znají. Je nejen na politické reprezentaci, ale i na všech uvážlivých lidech, aby hledali a ze svého středu vygenerovali takovou osobnost, která bude zdárně reprezentovat ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

15:49 Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

Pondělní glosa Jiřího Weigla