Miroslav Macek: Až se v Německu přemnoží muslimové...!

24.08.2018 16:55

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Až se v Německu přemnoží muslimové...!
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Do evropských voleb v roce 2019 a zejména do sněmovních voleb v roce 2021 bude chtít kandidovat nová politická strana Nové Česko. Uskupení v současnosti sbírá podpisy a chce do měsíce požádat o registraci na ministerstvu vnitra, řekl ve středu novinářům producent a bývalý poslanec Jan Štern z přípravného výboru strany. Nové Česko bude ve svém programu klást důraz na inovace a na zvyšování životní úrovně.
"Chceme být masovou politickou stranou pro všechny. Náš cíl je mít se dobře jako Němci," shrnul zaměření strany Štern.
Dodávám: Pokud bychom se měli mít jako Němci dejme tomu za třicet či padesát let, až se tam přemnoží muslimové, pak potěš pánbůh!

***

Za rok 2018 by měl být podíl mandatorních výdajů na celkových výdajích 76,5 % (výdaje jsou plánované ve výši 1364,5 mld. korun), a dokonce 79,4 % rozpočtových příjmů (plánované 1314,5 mld. korun). V letošním rozpočtu je tak pouze 23,5 % výdajů, které umožňují vládě reagovat na hospodářský vývoj (a vlastně i realizovat nějakou konkrétní vládní politiku).

***

Studenti a senioři zaplatí za jízdenku Brno-Praha od září letošního roku jen 7 Kč.
Zbývajících 212 Kč zaplatí ti, kteří nikam nepojedou.

***

Do budovy radnice v nizozemském Bemmelu vjel v noci na středu řidič s autem, ve kterém byla plynová bomba. Ta posléze explodovala a auto zcela shořelo.
Pochopitelně to vůbec s ničím nesouvisí, neboť…
Útočník vyzbrojený několika noži zabil u Paříže jednoho člověka a další dva vážně zranil. Volal Alláhu akbar a vyhrožoval policistům, kteří ho podle médií rychle zneškodnili. Policie ale vzhledem k tomu, že není znám motiv útoku, vyzývá obyvatele k obezřetnosti.

***

Matteo Salvini školí socialistického politika Khalida Chaoukiho:
"Jestli chcete hájit práva Afričanů, běžte dělat politiku do Afriky! Já jsem placený, abych bránil Italy!"

***

Michael Kocáb:
Vzpomínám si, že v průběhu odsunu sovětských vojsk se ke mně přitočil jeden sovětský důstojník – před kterým mě následně varoval generál Vorobjov, velitel střední skupiny sovětských vojsk, slovy „s tím se moc nebavte, to je šéf KGB našich vojsk umístěných na vašem území a není pod mým velením“. Tenhle kágébák povídá: „My teď odcházíme, pane Kocábe, jako vojáci, ale my se brzy vrátíme.“ Ptal jsem se jak, jestli bude zase nějaká okupace, a on že ne. „My přijdeme jako obchodníci.“ Nevěnoval jsem tomu velkou pozornost.

A nejen to, dodávám, jeden toho nakoupil opravdu hodně, a to ve velmi strategickém odvětví a dokonce i politicky se vyšplhal hodně vysoko…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…