Miroslav Macek: Česká republika nebude dál uplatňovat výjimku z Listiny základních práv EU

04.02.2016 15:53

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Česká republika nebude dál uplatňovat výjimku z Listiny základních práv EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Česká republika nebude dál uplatňovat českou výjimku z Listiny základních práv EU v tzv. lisabonské smlouvě, kterou prosadil exprezident Václav Klaus, řekl po jednání vlády premiér Bohuslav Sobotka. Podle něj další uplatňování výjimky nemá odůvodnění. Podle premiéra se tím mění vztah ČR k dohodám, které na úrovni EU vznikají. Výjimku má ČR od roku 2009.
Vláda podle Sobotky uložilo ministerstvu zahraničních věcí, aby nepokračovalo ve sjednávání výjimky, kterou ČR má. "Vláda je přesvědčena, že listina by měla být plně uplatňována vůči občanům ČR," řekl Sobotka.
Správně to řekl premiér! „Vůči občanům ČR.“ „Vůči“ = předložka se 3. pádem s významem „proti“.

***

Ministerstvo školství uvolnilo 30 milionů korun do programu, z něhož by se měly platit obědy pro žáky 1. až 3. tříd, jejichž rodiče nemají na stravu ve škole peníze. Finance z programu budou rozdělovat neziskové organizace.
Budou zároveň určovat, které dítě je chudé? Kupříkladu to, jehož rodiče si raději koupí krabičku cigaret namísto toho, aby koupili dítěti jídlo?

***

Vtip roku, bohužel do roka a do dne nemusí jít o vtip: Na ministerstvo financí přišla kontrola z Agrofertu!

***

Na facebooku se objevil otevřený dopis Andreji Babišovi:
Nemáme vám každý den ráno posílat moč a stolici, abyste věděl, co jíme a pijeme?

***

Klára Samková: Roku 1911 sloužil generál Pershing na Filipínách, kde velel vojenské jednotce. Za úkol měl boj proti islámským radikálům, kteří prováděli teroristické a sebevražedné bombové útoky. Vyřešil to šalamounsky. Nechal zajmout 50 džihádistických radikálů. Nechal je vykopat si hroby a postavil je všechny před popravčí četu. Vysmívali se mu, že jako mučedníci půjdou do nebe. Když však Pershingovi vojáci přivlekli dvě prasata, zabili je a munici popravčí čety vymáchali v prasečí krvi a tuku, tak džíhádisti začali plakat, prosit a křičet hrůzou. Prase je pro radikální islám ztělesněním hříchu a nečistoty. Něco tak zkaženého, že se ho dokonce obávají i dotknout. A fakt, že v okamžiku smrti jim v těle bude proudit nečistá hříšná krev, pro ně znamenal, že dveře do ráje pro ně jsou navěky věků zavřené. 49 jich bylo popraveno a jejich těla byla pohřbena s prasečími vnitřnostmi. Poslední zajatec byl propuštěn, aby popsal ostatním, k čemu došlo. 42 let od tohoto činu nedošlo na Filipínách k jedinému incidentu spojenému s islámem. Džihádistické guerilly se po tomto zcela rozpadly. Jejich náboženský fanatismus, který je jejich hlavním motorem, se také může stát i jejich největší slabinou.

***

Opsáno z facebooku:
V každém společenství žije cca 30% blbců. S tím se člověk naučí žít. Horší je, když se 30% blbců dostaví k volbám s celkovou volební účastí 42%...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…