Miroslav Macek: Ne, aby Vás napadala slova o vydírání a ovlivňování voleb

29.12.2023 10:32 | Glosa

Páteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Ne, aby Vás napadala slova o vydírání a ovlivňování voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Polsko obdrželo pět miliard eur (zhruba 123 miliard korun) na obnovu z unijních podpůrných fondů. Informovala o tom ve čtvrtek na síti X polská ministryně pro rozvojové fondy a regionální politiku Katarzyna Pelczyńská-Nalenczová. Finance pro Národní plán obnovy určené Varšavě Evropská Unie zmrazila za předchozí polské vlády národněkonzervativní strany Právo a spravedlnost (PiS) kvůli sporům o právní stát.
A ne, aby Vás napadala slova o vydírání a ovlivňování voleb!

***

Cena plynu v Západní Evropě se ve středu vlivem napětí na Středním Východě zvedla o 8,4%. Hrozí totiž, že se konflikt mezi Gazou a Izraelem rozšíří na celý region.

***

Saský premiér Michael Kretschmer (CDU) navrhl, aby Kyjev ustoupil a "dočasně" přenechal část ukrajinského území Ruské federaci. Ukrajina by měla usilovat o příměří i přesto, že by se na chvíli musela vzdát části své země ve prospěch Moskvy, prohlásil Kretschmer a vyzval německou vládu k "větší diplomacii" namísto dalšího zásobování a dodávání zbraní. "Mělo by se co nejdříve najít řešení ruské agresivní války na Ukrajině. Také se může stát, že v případě příměří bude muset Ukrajina akceptovat, že některá území budou dočasně nepřístupná," řekl Kretschmer podle německého magazínu Spiegel.
"Američané jsou v tomto postoji mnohem dále a už si uvědomili, že válku tímto způsobem nelze vyhrát."
"Myšlenka oslabit Rusko vojensky, politicky a ekonomicky tak, aby pro nás již nemohlo představovat hrozbu, je domněnka z 19. století," uvedl a dodal, že tento postoj by to mohl být pouze základ pro další konflikty.
Tolik ze zprávy Echa24.cz.
Jenže poté, co Angela Merkelová prozradila, že Minské dohody nebyly myšleny vážně, ale šlo o to získat čas na vyzbrojení Ukrajiny, bude chtít Rusko zatraceně jiné záruky a žádnou „dočasnost“.

Odmítavé stanovisko Kyjeva ke slovům saského premiéra tlumočil mluvčí ukrajinského ministerstva zahraničí Oleh Nikolenko. „Pokud by Ukrajina přistoupila na dočasnou ztrátu území, přiblíží se ruské jednotky především Německu a tedy i Sasku.“

Územní ústupky by podle Nikolenka „jistě“ vedly k další ruské agresi, která by přesáhla hranice Ukrajiny. Míru v Evropě je možné dosáhnout jedině tím, že Moskva bude poražena,

A máme tady další blábol o tom, jak Rusko po porážce Ukrajiny bude pokračovat na Západ…chybí jen bývalé tvrzení, že se zastaví až v Lisabonu.

***
Petr Paulczynski na facebooku:
Nevíte, jakou stranu volil ten magor, co vystřílel FF? Já jen, že o důchodci-teroristovi Baldovi, který v roce 2017 pokácel pár stromů na koleje, jsme se ihned dočetli, že byl příznivcem SPD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.