Miroslav Macek: Kdo vydal těm stavebníkům, kteří dokončili právně cizí domy, stavební povolení?

30.07.2018 17:21

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Kdo vydal těm stavebníkům, kteří dokončili právně cizí domy, stavební povolení?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Zajímavé otázky:

Kdo vydal těm stavebníkům, kteří dokončili právně cizí domy, stavební povolení a kdo jim je zkolaudoval? A co na to tehdy říkal konkurzní soud?

Kdo jsou věřitelé, kteří nemají být družstvem Svatopluk ošizeni?

Do konkursu bylo přihlášeno přes 500 pohledávek v celkové výši přesahující 2 mld. Kč, přičemž největší je pohledávka společnosti Global Financial Restructuring Czech (toho času v likvidaci, s nejasným majitelem na Kypru) ve výši 1 076 mil. Kč.

Nový rakouský náčelník generálního štábu generálmajor Robert Brieger prohlásil, že největší hrozbou pro rakouskou bezpečnost je bezesporu masová migrace.
Neměl by být pokárán, že zapomněl na Putina?

Ne, opravdu nejde o aprílovou zprávu, ale o demonstraci přísloví, že kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde:

Slovenská speciální prokuratura podala obžalobu na představitele slovenské krajní pravice Mariána Kotlebu. Podle agentury TASR o tom informovala mluvčí prokuratury Jana Tökölyová. Obvinění se týká šeků s extremistickou symbolikou a policie ho proti Kotlebovi vznesla přesně před rokem.

Šéf krajně pravicové strany Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS) je podle mluvčí obviněn z přečinu projev sympatie k hnutí směřujícímu k potlačení základních práv a svobod. Za to mu podle médií hrozí až tři roky vězení.

Konkrétně jde o to, že Kotleba loni v Banské Bystrici v aule školy předal před téměř 400 pozvanými hosty třem rodinám finanční dar prostřednictvím symbolických šeků, každý v částce 1488 eur. Přitom číslo 1488 je známé a používané v symbolice extremistů.

Tökölyová vysvětlila, že jde o spojení čísel 14 a 88. Čtrnáctka odráží počet slov anglické věty pravicového teroristy Davida Lanea, která v překladu zní: "Musíme zajistit existenci našich lidí a budoucnost bílých dětí." Číslo osm pak představuje osmé písmeno abecedy, kterým je H, a 88, tedy HH, proto znamená zkrácený tvar nacistického pozdravu Heil Hitler.

To nevymyslíte!
Fotbalový turnaj proti násilí a netoleranci v německém Zwickau předčasně ukončen, poté co se arabský tým porval s africkým.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…