Miroslav Macek: Nikdo se nehlásí k otcovství amnestie, zato spekulativních otců přibývá

03.05.2013 14:40

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Nikdo se nehlásí k otcovství amnestie, zato spekulativních otců přibývá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Všimněte si, jak se nikdo nehlásí k otcovství loňské prezidentské amnestie, zato spekulativních otců přibývá…to samo o sobě je značně podezřelé, neboť výsledný text dozajista není prací Václava Klause, na to je převeliký „neprávník“.

Kdesi jsem zachytil následující zprávu: V Belgii se chystá zákon zakazující kritiku islámu. Podle informací médii je zákon jasný: „Člověk by byl vinen, kdyby považoval islám za násilný, ohrožující a podporující terorismus, nebo považoval islám za politickou ideologii, která se používá pro politické a vojenské účely.“

Nejhorší na tom všem ovšem je, že člověk dnes opravdu nepozná, zda jde o skutečně připravovaný zákon anebo o aprílový vtip či černohumornou nadsázku – většina nových legislativních nápadů v Evropě dnes připomíná sebevražedný černohumorný vtip.

Firma IZIP, zabývající se systémem elektronických zdravotních knížek, platí měsíčně více než 100.000 korun za pronájem prostor v budově společnosti eHealth House, o níž není známo, kdo ji vlastní. Budova je zastavena u lichtenštejnské společnosti AJA Enterprise Establishment, zřejmě založené na klíč. Firma eHealth House si od ní na koupi tohoto domu půjčila 2,43 milionu eur (62,27 milionu korun).

Co myslíte, rozplete někdy někdo, kdo z politiků a úředníků tu díru do VZP udělal?

Šéf Evropské centrální banky Mario Daghi okomentoval snížení hlavní úrokové sazby na historické minimum 0,5% slovy: Z vysoké nezaměstnanosti jsme frustrovaní. Nemůžeme ale házet peníze z helikotéry. Musíme jít skrze bankovní systém.

Jsem ovšem přesvědčen, že výsledek bude nakonec zcela stejný…

Čtenář glos L. Š. mě upozornil na budoucí nezbytný trend ubývání počtu občanů, kteří mají negativní vztah k Romům: vzhledem k jejich porodnosti postupně zvrátí poměr počtu Romů a „Neromů“ a počet nespokojených bude tedy zákonitě klesat…

Ekonom Pavel Kohout:

Výdaje centrální vlády poklesly o 1,26 miliardy během let 2010 a 2011. Závěrečný účet za rok 2012 ještě není hotový, ale pravděpodobně se ukáže, že to nebylo o mnoho jiné. Škrty jsou prováděny spíše tak, aby byly okázale vidět.

Na druhé straně, během let 1999-2009 výdaje centrální vlády rostly rapidním tempem 6,9 procenta ročně. Tedy nepřiměřeně rychle. Již pouhé zpomalení růstu je vnímáno jako škrty, ačkoli to nejsou skutečné škrty.

Docent Zdeněk Beneš, primář interního oddělení pražské Thomayerovy nemocnice: Kdyby trval průměrný věk dožití jako za předchozího režimu, mnoho voličů KSČM je dnes už mrtvých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…