Miroslav Macek: Počet pozitivně testovaných na Karvinsku se blíží pěti tisícům. Není holt nad chytrou karanténu

21.07.2020 12:49

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Počet pozitivně testovaných na Karvinsku se blíží pěti tisícům. Není holt nad chytrou karanténu
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Měli bychom si na mediích vynutit následující:
Namísto pravidelného hlášení o počtu pozitivních testů na koronavirus, počtu nemocných a zemřelých, pravidelné hlášení o celkovém počtu pozitivních testů, celkovém počtu hospitalizovaných kvůli covidu 19, celkovém počtu zemřelých s pozitivním testem na koronavirus a celkový počet zemřelých na jiné choroby.
A bylo by po strachu a strašení…

„Každý vidí, že zatím to na Karvinsku není a že nikdo se teď v této době obávat určitě nemusí,“ dodával epidemiolog Rastislav Maďar při propuknutí covidu 19 na dole Darkov s tím, že se díky zavření dolů nejspíš za šest týdnů fakticky současná situace vynuluje.
Ředitelka krajských hygieniků Pavla Svrčinová zopakovala, že situaci na Darkově se hygienikům už podařilo podchytit.
„Ohnisko na Karvinsku se postupně zklidňuje. Nepotvrdilo se nějaké masivní komunitní šíření nemoci,“ komentoval další vývoj ministr zdravotnictví Vojtěch ve středu 16. července.
K dnešnímu dni se počet pozitivně testovaných blíží pěti tisícům…není holt nad chytrou karanténu a ještě chytřejší trasování…

„Dokázali jsme to. Evropa je silná, Evropa je jednotná,“ komentoval vyčerpávající jednání lídrů EU viditelně spokojený předseda evropské rady Michel.
Chlubí se tím, že si země EU na finančních trzích vypůjčí 750 miliard eur.
Takže příště, dámy a pánové, až si půjdete do banky půjčit peníze, protože jste léta mizerně hospodařili a žili si léta a léta nad poměry, usmívejte se a neustále si opakujte „Dokázal jsem to!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…