Miroslav Macek: Podle Goldman Sachs euro oslabí, podle HSBC zase posílí. Tak si vyberte…

24.03.2015 13:16

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Podle Goldman Sachs euro oslabí, podle HSBC zase posílí. Tak si vyberte…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Bruselský summit EU konaný 19. - 20. března rozhodl, že protiruské sankce nebudou momentálně ani prodlouženy, ani zrušeny. Rozhodnutí o sankcích má záviset na tom, jak evropští vůdci vyhodnotí soulad s nedávnou dohodou Minsk II. Konečný dokument ze summitu pak říká, že rozhodnutí se odkládá na konec letošního roku. Většina ekonomických sankcí Evropské unie má ovšem vypršet koncem června a jejich rozšíření či prodloužení by vyžadovalo jednohlasné rozhodnutí.

Tak si vyberte…

Do konce roku 2017 euro oslabí na 0.80 amerického dolaru, tvrdí skvěle placení experti z Goldman Sachs.
Do konce roku 2017 euro posílí o 15% na 1,20 amerického dolaru, tvrdí skvěle placení experti z HSBC.

Tak si vyberte…

Jan Kubita, šéfeditor iHned:

Andrej Babiš v neděli v hlavní politické debatě České televize: "Moje firmy nedostávají žádné dotace za biopaliva. Nechť to každý slyší už konečně. Ani korunu! Výhoda je ve spotřební dani. To znamená, kdo má tu výhodu? České dráhy, přepravci, Dopravní podnik. ČSAD. Moje firmy s tím nemají nic společného jako výrobce biopaliv..."

Všechno je to pravda. Až na tu poslední větu. V ní se skrývá celá potíž zatím nejjasnějšího střetu zájmů ministra financí a majitele Agrofertu. A Václav Moravec se ve svých posledních Otázkách Václava Moravce touto otázkou prakticky nezabýval. Těžko říct proč Babiše nepotrápil otázkami typu: Kolik vaše firmy prodají ročně tun biopaliv? Za kolik miliard? Nakupovali by dopravci biopaliva, kdyby nebyly díky "vaší" daňové úlevě levnější než paliva běžná? O kolik asi tak miliard by přišly vaše firmy, kdyby se biopaliva bez daňové podpory neprodávala?

Těch otázek je pochopitelně víc. Jenže moderátora klíčové politické debaty ČT zajímala jiná věc - co si o celé věci myslí předseda KSČM Vojtěch Filip. Toho si totiž z nějakého neznámého důvodu pozval do studia k Babišovi.

Debata na facebooku, bohužel signifikantní:

"A budu to umět?" ptá se 26-letá trestankyně, která si k nám přišla odkroutit své nucené práce.
"Sbírat papírky po parku? Myslím, že to zvládnete," uklidňuji ji.
"No jen aby, já jsem ještě nikdy nepracovala..."
A zvládla to?
Zatím ne. Protože jí prý nemá kdo hlídat dvě děti, když je manžel v kriminále. Ale že prý se ve středu zastaví to vyzkoušet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …