Miroslav Macek: Pravda a láska měly dvacet pět let na to, aby zvítězily. Ale...

10.08.2015 16:50

Pondělní glosa Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Pravda a láska měly dvacet pět let na to, aby zvítězily. Ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Pravda a láska měly dvacet pět let na to, aby zvítězily nad lží a nenávistí. Zdá se, že jejich boj byl veden zcela neschopnými vojevůdci, neboť přestože měly podporu většiny lidu a nemalé finance téhož lidu, výsledek pranic nenasvědčuje tomu, že by zvítězily. Druhou, tou pravděpodobnější možností však je, že po vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí si prostě prohodily role.

Možná mne klame paměť, ale nemyslím si, že Bakala učinil veřejný slib, že po privatizaci OKD prodá nájemcům byty za netržní cenu. Prohlásil, že v případě prodeje bytů, jim je prodá. A rozhodl se byty prostě neprodat a vydělávat na nich. I dnes prodává jenom společnost, která je vlastní, ne byty.

Morálně ho můžete odsoudit, ale to je tak vše. Ovšem ti, kteří připravili a odsouhlasili tak mizernou a nevýhodnou kupní smlouvu by měli nést veškerou odpovědnost, včetně té trestní. Kupříkladu tehdejší ministr financí Sobotka je v tom namočený až po rovnátka…

Ivo Strejček: Evropský sociální model „nároků na všechno“ vyhovuje neaktivním, líným i vychytralým a je žalářem aktivních, podnikavých a svobodných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …