Miroslav Macek: Přepisování historie v přímém přenosu

21.06.2018 10:55

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Přepisování historie v přímém přenosu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Tak tomu říkám nehoráznost!
Padesátimiliardový schodek státního rozpočtu v době, kdy se ekonomice mimořádně daří, obhajuje Babišova ministryně financí Schillerová slovy: Bez schodku by vláda nesplnila své sliby.

***

Stát půjčí mladým rodinám do 36 let na rekonstrukci nebo pořízení nového bydlení až dva miliony korun. Úroková sazba bude jedno procento s garantovanou dobou 20 let, maximální doba splácení bude ve výjimečných případech 25 let. Příjem žádostí bude zahájen 15. srpna. Návrh připravilo ministerstvo pro místní rozvoj a rozhodla o něm vláda.
Tolik nepravdivá zpráva. Nepravdivá zpráva proto, že ty peníze nepůjčí stát, ale daňoví poplatníci, a to nedobrovolně.
Navíc je to výsměch všem, kteří si museli a budou muset své bydlení nadále hradit sami.

***

„Vyhnání a útěk Němců byly především bezprostředním následkem Němci započaté druhé světové války a nevýslovných zločinů nacionálněsocialistické diktatury,“ řekla dnes Merkelová. „To ale nemění nic na tom, že pro vyhnání neexistovalo ani morální, ani politické ospravedlnění,“ zdůraznila včera v Berlíně kancléřka Merkelová.
Přepisování historie v přímém přenosu. Neboť, nemělo to být naopak?
„Pro započetí druhé světové války a nevýslovné zločiny národněsocialistické diktatury neexistuje ani morální, ani politické ospravedlnění. Poválečný odsun Němců byl pak bezprostředním následkem.“

***

A tak jsem se dočetl o názoru, že manželství je svazek muže a ženy, kterak je značně zpátečnický a homofobní. Nechápu proč. Nechtějí si pokrokáři a homofilové namísto krádeže starého dobrého „maldoženstva“ vynajít vlastní výraz?
Rád jim vypomohu…co třeba „komparství“ ( z latinského compar = stejný) nebo „ekvalství“ (z latinského aequalis = rovný, stejný), nebo módně „sejmství“ (z anglického same = stejný, shodný, týž).
Hlavně ale, ruce pryč od manželství!

***

Jan Hlaváček na Facebooku:
Doposud nejlepším mně známým penězovodem v Brně je Moto GP, kdy letos stát, město a kraj dá dohromady 100 milionů korun na chvíli zábavy pro maximálně 60 000 platících diváků (dotace kolem 1700 korun na hlavu). Tím motorky překonaly i známé penězovody tzv. kulturní, zejména NDB, kde jeden návštěvník je dotován našimi asi 1200 korunami, v těsném závěsu MDB s 800 korunami.
Asi nejefektivnější je ten zvaný "Rande století". Pokud budeme věřit údaji o 650 randících a celkové dotaci 4,4 mega, výdaje na jednoho randícího stály daňového poplatníka cca 6800 korun!

***

Zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění zákona č. 460/2016 Sb. a zákona č. 303/2017 Sb., se mění takto:
1.V § 29 odstavec 1 zní:
„(1) Člověk, který dovršil dvanáct let a u něhož je trvalý nesoulad mezi duševním a zapsaným pohlavím v knize narození nebo jiné evidenci podle jiného právního předpisu, má právo na změnu pohlaví.“
2.V § 29 se za odstavec 1 vkládá nový odstavec 2, který zní:
„(2) Pohlaví lze změnit osobním prohlášením před matričním úřadem. K prohlášení je třeba předložit potvrzení o tom, že je u člověka trvalý nesoulad mezi duševním a zapsaným pohlavím, které mu na žádost vydá lékař se specializovanou způsobilostí v oboru sexuologie nebo se zvláštní odbornou způsobilostí v oboru sexuologie. U člověka mladšího patnácti let je třeba, aby mu k učinění prohlášení udělil souhlas jeho zákonný zástupce.“
Podle zprávy o dopadech návrhu zákona jde o akt ve prospěch skupiny lidí trpících poruchou pohlavní identity: „Připravovaný návrh zákona bude mít pozitivní dopad na sexuální menšinu trans osob. Tyto osoby trpí poruchou pohlavní identity, přičemž účinná právní úprava jejich skutečnou pohlavní identitu nerespektuje a pro její právní uznání vyžaduje invazivní chirurgický zákrok včetně sterilizace dané osoby, přičemž tyto zákroky jsou nepřiměřenými zásahy do tělesné integrity a v případě některých osob je ze závažných důvodů ani není možné provést,“ vysvětluje důvody změny zákona ministerstvo spravedlnosti.
Dodávám:
Kvůli nepřiměřenému zásahu do tělesné integrity pár jedinců zasahuje ministerstvo spravedlnosti nepřiměřeně do duševní integrity milionů občanů se zdravým rozumem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

9:39 Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

Až pojedu zítra (3. května) od Mariánských lázní směrem na Cheb, budu se dívat doprava. Což se na to…