Miroslav Macek: Stát se opravdu vede jako firma. Tedy ta Babišova

21.03.2017 11:12

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Stát se opravdu vede jako firma. Tedy ta Babišova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Účetnictví ministerstva zahraničních věcí pojmenoval Nejvyšší kontrolní úřad následovně: „neúplné, neprůkazné a nesrozumitelné”. Zjištěné nesrovnalosti jsou ve výši 2,7 miliardy korun.
Takže tu máme jasný důkaz, že stát se opravdu vede jako firma. Tedy ta Babišova, kde chyby přece dělá každý, nejen nezkušená účetní…

***

Tomáš Haas: Další bezvadný nápad z Bruselu
Harmonizace a narovnání sociálních dávek pro migranty, aby byli motivováni jít i jinam, než do zemí jako Německo, Francie, Rakousko či Švédsko.
Češi budou jistě plní lásky a harmonie, a budou s radostí mezi sebou vítat migranty, kteří budou mít na osobu třikrát větší příjem, než naši důchodci, nebo lidé v nízkopříjmových zaměstnáních. A migranti budou naším altruismem motivováni k hledání zaměstnání, ve kterých budou mít nižší příjem, než na podpoře.
A platit to budou z daní naši občané, ti samí, kteří jsou ujišťováni, že nízké platy a nízké důchody jsou nutné, protože stát na víc nemá, a naše ekonomika víc nemůže poskytnout.
Kdy už lidem dojde, že sebranka v Bruselu nadělala spoustu chyb svým rozsahem spíše kriminálních a teď hledá cesty jak z bryndy (ale jen té jejich vlastní) ven, bez ohledu na následky pro drtivou většinu Evropanů?
Jediným východiskem je rozpustit ten Bruselský spolek a přestat naslouchat bruselským byrokratům, maoistům, zeleným socialistům a psychopatům.
A přestat lidem lhát, že je to pro nás výhodné a nemůžeme bez toho existovat.

***

Češi jsou smějící se bestie:
Primátorka Prahy: Středočeši by měli nechávat svá auta před Prahou.
Vzkaz primátorce: A někteří přivandrovalci z východu by se Praze měli vyhnout úplně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…