Miroslav Macek: Tak nekompetentní ministr ani ten Babiš být nemůže!

05.01.2017 13:03

Čtvrteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Tak nekompetentní ministr ani ten Babiš být nemůže!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

A máme tady další dezinformaci: Radiožurnál a další media oznámila, že ministerstvo financí zrušilo udavačský web k účtenkám EET, neboť „ministr financí Babiš o jeho vzniku nevěděl a nechce, aby se lidé udávali“. Což musí být dezinformace, neboť tak nekompetentní ministr, který netuší, že jeho podřízení něco takového připravovali a spustili, navíc za naše peníze, přece ani ten Babiš být nemůže!

***

A je tu další dezinformace! Ve zprávách o chystaných manévrech NATO v Litvě se opakovaně píše, že německé tanky budou poprvé u ruských hranic. Což je, samozřejmě, nesmysl, jednou už tam byly…

***

Po kritice od prezidenta Trumpa ruší automobilka Ford investici 1.6 miliardy dolarů do nové továrny v Mexiku a investuje 700 milionů USD v Michiganu do výroby nových hybridních automobilů a elektromobilů. 

Zdá se, že to s těmi novými pracovními místy myslel Trump vážně…

***

David Forbelský na facebooku:

Jak se dělá přebytkový rozpočet?

Podstřelíme odhad příjmů někam k roku 2009 na 1181, i když minulý rok byl příjem vyšší i než náš odhad a očekával se ještě růst. Takže i kdyby se vybralo byť jen stejně jako v roce 2015, je tu propagandistická rezerva 53 miliard. Navíc si naplánujeme výdaje o 30 miliard vyšší než vloni a ty neutratíme, to už máme rezervu 80 miliard. Od EU dostaneme dalších 64 miliard se kterými se v návrhu nepočítalo.

Takže to máme 53+80+64 tedy 197 miliard se kterými se nepočítalo a jsou tu. Chvástáme se přebytkem 62 miliard. Reálně je tu však sekera 197-62 tedy 135 miliard. Jen šikovným eskamotérstvím se tváříme, že jsme v plusu. Koneckonců stejně jako Agrofert, který se moc nechlubí dluhy u bank ve výši cca 25 miliard a taky se tváří jako úspěšný podnik. 

A spousta lidí tomu pořád věří. Jsem zvědav co budou říkat až hospodářství zpomalí. Rezervy už nemáme, ČNB přestane hrát monopoly s korunou a odhady předpovídají v lepším případě zpomalení růstu ekonomiky. To bude na konci příštího roku řacha. 

Ale to už bude po volbách, a koho budou pitomci, co to tam ministrovi hodili, zajímat...

***

Erik Best:

Po skončení šestiměsíční karantény je Miroslav Singer všude. Připravuje se na nástup do služby. Který spekulant ho ale získá?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.