Miroslav Macek: Zblblí a zcela odtržení od normálního života nejsou jen politikové u nás

21.12.2020 9:01

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Zblblí a zcela odtržení od normálního života nejsou jen politikové u nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Líbí se mi, když titulek článku zní „Vědci zjistili, která vládní opatření zabírají“ a poté v mnohoslovném článku narazíte na nenápadnou větu „Proto nejsou výstupem přesná čísla, ale odhady s velkým rozsahem nejistoty“.

***

Sice nejsou data o tom, jak přesně dlouho vydrží imunita navozená očkováním, ale z dosavadních výzkumů se jeví, že imunitní odpověď na očkování bude zásadně lepší, než jakou poskytuje přirozené infikování.
Dodávám: Další zpráva, která by se měla tesat do kamene jako symbol dnešní blábolivé a manipulativní doby.

***

„Situaci v Praze stále bedlivě sledujeme a přistupujeme k ní se vším respektem. Provádíme například pravidelnou dezinfekci vozidel MHD, investujeme do informačních kampaní, rozšiřujeme přehled testovacích míst covid.praha.eu, naposledy například o antigenní testy,“ říká pražský primátor Hřib.
Zřejmě již je dlouho ze školy a zapomněl, co je to „přímá úměra“: Čím více testovacích míst, a to zvláště „zadarmo“, tím více pozitivně testovaných.
A teď něco z logiky: Kdyby bylo méně testovacích míst a tím pádem méně pozitivně testovaných, byla by situace v Praze lepší nebo horší? Projevilo by se to nějak na celkovém zdravotním stavu pražského obyvatelstva?

Anketa

Chcete Pavla Rychetského za prezidenta republiky?

3%
97%
hlasovalo: 11568 lidí

***

Respirátory vyrobené z nanovláken s nanovlákennou filtrační vrstvou s ochranou zaměřenou na největší filtraci až 99,9% a hlavně antivirovou ochranu a většinou jsou mikrobiálně znovupoužitelné.
Tolik reklama. Jsou ovšem sto let za opicemi. U nás v Kauflandu potkávám lidi, kteří si levně na jaře ušili roušku a dodnes ji bez vyprání neustále nosí.

***

Den před přechodem do stupně nejtvrdších protikoronavirových opatření se rozhodly opustit Londýn davy lidí. Důkazem budiž sobotní záběry z velkých londýnských vlakových nádraží či dálnic plných aut i přes pokročilou noční hodinu. Britský ministr zdravotnictví Matt Hancock se při pohledu na ně zhrozil. Je to podle něj nezodpovědné a chce cestování na Vánoce z Londýna či dalších rizikových oblastí zamezit.
Tolik zpráva. Jak vidět, zblblí a zcela odtržení od normálního života nejsou jen politikové u nás.

***

Tomáš Cikrt v roce 2015 o neblahé zkušenosti s lékem Contergan obsahujícím látku thalidomid:
Thalidomid byl syntetizován v roce 1954 a již o tři roky později byl k dispozici pacientům. Dnes by taková rychlost byla nemyslitelná, právě kvůli nutnosti důkladně prověřit bezpečnost léku.

***

Americký ministr zahraničí Mike Pompeo v noci na sobotu jako první představitel vlády Spojených států označil Rusko za pachatele aktuální kybernetické kampaně proti státním institucím a soukromým firmám. V neděli se však vyjádřil i končící prezident Donald Trump, který zmínil, že za tím spíše stojí Čína.
Chlapci, tak se konečně dohodněte a nepleťte tak hlavu našim televizním komentátorům!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…