Miroslav Němec: Miloš Zeman a přihlouplá vyjádření tzv. celebrit

10.03.2013 9:00

První skutečně lidem přímo zvolený český prezident Miloš Zeman pronesl po složení předepsaného prezidentského slibu krátký, ale velmi pěkný projev, jehož pasáž týkající se kritiky práce podstatné části českých médií se stala okamžitě předmětem nebývalé pozornosti a dokonce sklidila potlesk přítomných v sále. To zřejmě nebývale vyděsilo některé komentátory natolik, že hledali zastání u některých tzv. celebrit.

Miroslav Němec: Miloš Zeman a přihlouplá vyjádření tzv. celebrit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman při svém inauguračním projevu

Řada našich občanů má ještě v živé paměti, jak se mnohé tzv. „celebrity“ vyjadřovaly v průběhu soupeření kandidátů ucházejících se o přízeň voličů na adresu favorita prezidentské volby – Miloše Zemana. Jak ho určité celebrity záměrně poškozovaly lživými tvrzeními, poukazovaly na jeho chyby, na financování jeho předvolební kampaně, zveličovaly to a tak nahrávaly permanentně všude spícímu a nesrozumitelně mumlajícímu dědečkovi, který s kvalifikací hajného drze sedí na funkci ministra zahraničních věcí České republiky a dokonce zastává i funkci místopředsedy české vlády. A přitom se v médiích podivuje tomu, že by se snad první a zřejmě i poslední český kosmonaut, vysokoškolsky vzdělaný Vladimír Remek, dnešní europoslanec, měl stát velvyslancem v Moskvě. I když můžeme člověku se základním vzděláním hajného odpustit, že jen těžko může hodnotit vysokoškolsky vzdělaného europoslance, kterému sám nesahá ani po kotníky, nelze mu odpustit aroganci kritiky Zemanova projevu z důvodu absence zahraniční politiky, která byla zcela nemístná a vyjadřuje pouze strach hajného o svoji pozici.

To, že řada tzv. „českých celebrit“ toho sama moc neumí - a jsou v podstatě finančně závislé na dalších úspěšných osobách, např. různé rádoby modelky, moderátorky, herečky aj. „umělkyně“, většinou „přisáté“ na tenistech, golfistech, hokejistech NHL či fotbalistech angažovaných v zahraničních klubech, apod. - je víc než zřejmé. A tomu také pochopitelně odpovídají jejich přihlouplé názory a vyjádření pro média. Že však bude takto hloupě v průběhu prezidentské kampaně vystupovat olympionička Věra Čáslavská a dokonce i Zdeněk Svěrák mne velmi překvapilo. Nejsou však sami.

Včera, v den slavnostní inaugurace nového prezidenta Miloše Zemana, mne však velmi pohoršila zpráva, která se již v 11:12 hodin objevila ve zprávách na serveru Parlamentní listy s tučným nadpisem „Alkoholik, který říká kraviny. Jan Kraus a další osobnosti o Zemanovi“, autora Hanse Štembery, který zpovídal socioložku Jiřinu Šiklovou, moderátora Jana Krause, tzv. „mediálního experta“ Daniela Köppla, jazykovědce Karla Olivu, herečku Táňu Fischerovou, novináře Jakuba Urbana a dokumentaristu Víta Klusáka.

Socioložka Jiřina Šiklová sice označuje jako největší ctnost Miloše Zemana jeho vzdělání a to, že není žádný zaujatý straník, ale hned kritizuje jeho „narcismus“, který označuje za pokračování Václava Klause a věštecky dodává, že Zeman nesežene a nemá vedle sebe lidi, kteří by mohli být opravdu jeho spolupracovníky, neboť má kolem sebe prý buď pochlebovače anebo lidi, kteří jsou „šíbři“ a dělají za něj „černou politiku“. A aby tomu dodala korunu, paní přeemancipovaná egocentrická dáma řekla, že si myslí, že Miloš Zeman ...“ve funkci nevydrží dlouho, protože jeho zdravotní stav tomu asi nebude odpovídat“. Tak to jste se, paní Šiklová, tedy vyznamenala, to Vám řeknu. To přece nikdy nemůže veřejně vyslovit žádný slušný člověk ani tehdy, kdyby prokazatelně věděl, že ten, o kom tady mluví, druhý den zcela jistě zemře. To je tedy úroveň...

Moderátor Jan Kraus, který si již dost dlouho hraje na ochránce chudých lidí a kritizuje takřka všechny naše politiky využívajíc různých populistických řečí ve svém rodinném pořadu „Show Jana Krause“, prohlásil, že ...“největší ctností Miloše Zemana je, že občas řekne pravdu, ale občas řekne kravinu“. Bohužel nedodal, že ty kraviny plácá soustavně právě on sám ve svém pořadu, a nejen tam, a ještě si za to nechá platit. A když tam - zjevně omylem - pozve někoho inteligentního, jako např. sexuoložku Doc. PhDr. Lauru Janáčkovou, CSc., vypadá tam sám jako žáček zvláštní školy.

Daniel Köppl sdělil, že ctnost Miloše Zemana vidí v jeho koexistenci, tzn., že i nadále bude pokračovat jeho nesmyslný souboj s novináři, přičemž i nadále budou jeho výroky na hraně. A dodal, že na škodu je prý to, že u Zemana čas od času převáží jeho ego nad jeho inteligencí. Skutečně řeč hodná mediálního experta. Dodávám, že zřejmě sedmé kategorie.

Jazykovědec Karel Oliva údajně ocenil ...„Zemanův civilizovanější postoj v zahraniční politice“, i když ještě zcela zjevně není podle čeho soudit, ale hned dodává, že ...„očekává zhrubnutí politické scény“... zejména ...“výrazivem, stylem chování a nedostatkem vnitřní etiky nového prezidenta“... a - zřejmě, aby zaujal - tak ještě dodal ...“a přeci jenom teď máme prezidenta, který je soudem puncovaný lhář“. A já dodávám: Pane jazykovědče Olivo, dříve než něco plácnete o prezidentovi republiky, uvědomte si možný dosah svých slov. A doporučuji Vám, abyste se panu prezidentovi omluvil, protože lidé Vám to nikdy neodpustí.

Zemanova soupeřka z prezidentského klání, herečka a spisovatelka Táňa Fischerová vcelku správně prohlásila, že Zeman nebyl nikdy zaměřen na vlastní majetek a sebeobohacování, ale vzápětí dodává, že ...“u lidí jemu blízkých mu to nevadilo, což je prý nebezpečné do budoucna“. Rádoby věštkyně, nebo bledá závist?

Jakýsi novinář Jakub Urban prohlásil, že ...“ctností Zemana snad bude to, že nebude psát Zápisky z cest, jako to dělal jeho předchůdce Václav Klaus“, přičemž jeho zápornou vlastnost vyjádřil třemi slovy: „Snadno manipulativní alkoholik“. Já dodávám jen: Že se nestydíte, pane novináři Urbane? Na Vás totiž přesně sedí Zemanova část jeho projevu týkající se médií.

Jakýsi dokumentarista Vít Klusák sice prohlásil, že ...“Zemanovi se nedá upřít smysl pro humor“. Ovšem vzápětí dodal, že ...“nevhodné prý ale je, že Zeman je paranoidní, možná až nesnesitelně ješitný a rozdílný názor považuje na útok, což ho připravuje o možnost dialogu“.

Že se na této šaškárně samozvaných celebrit bude chtít zviditelnit i předsedkyně účelově založené „ministrany“ LIDEM Karolína, která by zřejmě chtěla radit zkušenému Miloši Zemanovi - a to i přesto, že zcela zjevně neumí poradit ani sama sobě - mne nepřekvapilo. Kariérismus je jí totiž vlastní od samého vstupu do vysoké politiky (viz další článek téhož autora na Parlamentních listech uveřejněný v 12:28 hodin téhož dne pod názvem „Peake poradila prezidentu Zemanovi“. A korunu všemu nasadila v pořadu ČT Události a komentáře televizní analytička Martina Lustigová, která prokázala, že hodnocení Miloše Zemana bylo zcela přesné.

A já, jako obyčejný člověk - na rozdíl od řady tzv. celebrit - tvrdím, že Miloš Zeman ve svém projevu přesně „uhodil“ hřebíček na hlavičku a potrefené husy se začínají ozývat.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…