Nejsme sluníčkáři a zrádci národa, píší Bílek a Peszynski

15.09.2015 16:02

Jelikož někteří z nás byli již několikrát obviněni, že jsme sluníčkáři a téměř zrádci národa, rádi bychom uvedli věci na pravou míru.

Nejsme sluníčkáři a zrádci národa, píší Bílek a Peszynski
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski, odpůrce demonstrace 3. tábor lidu

Většina nás "sluníčkářů" nejsme sluníčkáři a nechceme dokořán otevřená vrata. Ano, jistá kontrola musí existovat, nechceme zde ani islamisty, ani zlatokopy. Ale za sebe můžeme říci, že věříme, že většina imigrantů jsou uprchlíci před hrůzami, o kterých se nám zde ani nezdá. Že někteří z nich jsou mladí muži a měli by bojovat? Ne všichni mladí muži jsou rození bojovníci, a navíc mnozí z nich chtějí dostat do bezpečí svoje ženy a děti, což je více než pochopitelné. Takovým lidem musíme pomoci, i když nás to bude stát spoustu peněz, a i když to (aspoň z počátku) vyvolá různé problémy s integrací apod. Znova opakujeme: určitě mezi nimi budou takoví, kteří si naši pomoc nezaslouží, ale je na nás takové rozpoznat a odmítnout.

Je samozřejmé, že země EU nejsou schopny absorbovat příliv imigrantů donekonečna. Proto je nutné udělat těmto hrůzám přítrž, i za cenu pozemní intervence. Jsme si vědomi, že toto se mnohým nebude líbit. Ale nestane-li se tak, příliv imigrantů nikdy neskončí. Třetí cesta neexistuje.

Nakonec bychom rádi zdůraznili, že jsme silně znepokojeni tím, že kvůli této protiimigrantské hysterii se zapomíná na Rusko a hrozbu, kterou pro Západ znamená expanzivní politika Vladimíra Putina. Jsme přesvědčeni, že celou tuto hysterii úspěšně přiživují právě kremelští propagandisté.

Za East European Information Centre, z.s.
Josef Bílek a Tomasz Peszynski

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…