Oldřich Rambousek: Co se zdá, je sen, a Donald Trump není všemocný, stejně jako nebyl třeba Brežněv

22.01.2017 16:36

Média doslova chrlí zaručené zprávy o Donaldu Trumpovi, o tom, co se chystá udělat, či změnit. Jsou do něho vkládány naděje lidstva na lepší život, na ukončení válek nebo skončení migrační krize. Bojím se však, že lidé Trumpa velice přeceňují a že teprve čas ukáže! Je také otázkou, kam až dovolí skutečné mocenské struktury Trumpovi zajít.

Oldřich Rambousek: Co se zdá, je sen, a Donald Trump není všemocný, stejně jako nebyl třeba Brežněv
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Donald Trump je poměrně kontroverzní osobností, nikoliv však politikem-této činnosti se bude muset teprve učit. Být byznysmen je jedna věc a být politik, věc druhá. Samozřejmě jsem neopomněl vyslechnout si jeho inaugurační projev a mohu konstatovat, že byl poměrně akční a cílevědomý, což však neznamená, že proklamovaná slova se stanou skutkem. Je nutností rozlišit politiku od reality. V politice není zvyklostí hra na náhody, což znamená, že ve značné míře je dán určitý politický rámec předem. Donal Trump ledacos naznačil, ale v současné době jde pouze o predikci chtěného-nikoliv však splnitelného a jakkoliv jistého.

Domnívám se, že kdyby měl Donald Trump splnit vše tak jak naznačil, tak vskutku brzy by mohlo dojít k repríze událostí v Dallasu za prezidentování prezidenta Kennedyho. Mnoha mocenským strukturám by totiž bylo šlápnuto na kuří oko, což samozřejmě těmito kvitováno nebude. Jedná se především o podnikatelskou sféru zabývající se zbrojní výrobou, o bankovní sektor a neziskové organizace včetně církve. Zbrojní výroba a obchod s válkou a mrtvolami je ten nejvýnosnější obchod a bude li platit, že Trump nebude žádnému jinému státu nutit svou politickou vizi a nebude se vměšovat do záležitostí jiných zemí, či jakýmkoliv způsobem omezí USA svou angažovanost v NATO, tak sektoru zbrojní výroby extrémně poklesnou zisky. Dále je nutno chápat návaznost segmentu zbrojní výroby na bankovní systém, který je hlavní složkou mocenské struktury v USA, kterou vlastní elity jistého etnika, které nemá zájem o nic jiného, než o nastolení globální světovlády a nastolení NWO. Tato samozvaná elita má pod palcem Americký Fed, SB, OSN, MMF, UNESCO a další organizace. Z reálného pohledu se domnívám, že tato elita se nevzdá bez boje a raději Trumpa odstraní-ledaže by Trump hrál tak dobře divadlo před veřejností a bylo mu toto touto mocenskou strukturou předem určeno k odvedení pozornosti jiným směrem s cílem zmást a otupit veřejnost před zavedením nějakého dalšího svinstva proti občanské společnosti. Nyní však nelze jakkoliv predikovat vývoj událostí-to skutečně ukáže až čas.

Měli bychom vyčkat, než se Trump vybarví

Donald Trump zcela otevřeně hovoří o tom, že jeho zájmem je nastolení plnohodnotných vztahů s Ruskem. Je to chvályhodné, ale je to skutečně pravda??? Osobně bych si to přál, protože by se ulevilo celému světu, ale myslím, že tak žhavé to není. Kdyby tomu tak skutečně bylo, tak by Donald Trump jako jedno ze svých prvních rozhodnutí vyřkl to, o zastavení rozmisťování Amerických vojenských jednotek v Polsku a jejich následné dislokaci v Pobaltských republikách. Zastavil by tuto hrubou Obamovskou provokaci Ruska, zastavil by zvyšování již tak napjatého politického napětí. Toto však v inauguračním projevu bohužel nebylo. Otázky tedy visí ve vzduchu. Jak to vlastně ten Trump myslí. Domnívám se, že bychom neměli přeceňovat možnosti pana Trumpa a měli bychom vyčkat, než se vybarví.

Nebyla by to však Česká politická reprezentace, aby už nyní neměla tendence lézt Trumpovi do zadku (někteří). Na druhé straně se nechal slyšet knížepán, co má potíže s udržením vlastní moči a přirovnal Trumpa k Hitlerovi. Pravdou je, že knížepán si to může asi dovolit, neb jeho velectěná povedená rodinka měla k nacistům a Hitlerovi velice blízko a tak zná - apropo stejně tak jako rodinka Václava Havla. To je spolek co??? To jsou zas ryze České elity-fuj tajxl. Nicméně výrok Trumpa-Vše pro Ameriku, Amerika na prvním místě, bych vnímal spíše jako vlastenectví, než ryzí nacionalismus. Dost možná se však stane, že Trump šlápne na krk Sorosovým neziskovkám, které mají svá chapadla roztažena i u nás v republice a cucají náš státní rozpočet a některým politikům by mohl vyschnout zdroj. Bylo by to však jen dobře, jenže tato mince má dvě strany a domnívám se, že se tito politici, pakliže přijdou o své subvence z neziskovek, tak o to více se přisají jak pijavice na státní rozpočet. To nám ale Trump nevyřeší!!! To musí začít dělat skutečný bordel ulice a lidé v ní. To musíme prostě udělat už sami. Stejně tak, jako to dělají lidé v Americe. Rozmlátit výlohy, zapalovat auta, blokovat dopravu atp, dokud nebude nalezena politická vůle se těchto štěnic zbavit. Chápu, že od Sobotky se podobné politické kroky čekat nedají a od mnoha dalších také ne, ale blíží se i u nás volby-nezapomínejte. Štěnic máme dost vlastních a je jen na nás-národu-budeme li je dále trpět a dokonce platit a živit. V Americe to jde a Obamu kopli do prdele a u nás v České republice by to nešlo??? Nikdo přeci nemůže být všemocný. Ani Brežněv kdysi nebyl-toho si vzala dáma s kosou a my se neumíme zbavit Sobotky, Štětiny nebo Stropnického??? To jsme tak zbabělí a podělaní??? Pakliže ano, tak si snad svobodu ani nezasloužíme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.