Oldřich Rambousek: Daně jsou jako vybírání desátku či platba výpalného

04.04.2016 13:03

Drtivou většinu daňového zatížení obyvatelstva lze vnímat jako jednostranný vyděračský akt ze strany státu a mocenských struktur na něho napojených. Občan má minimální možnost jakékoliv kontroly nad penězi o které je okraden.

Oldřich Rambousek: Daně jsou jako vybírání desátku či platba výpalného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Společenský a politický systém Evropských zemí vytvořil daňovou politiku tak, aby byla co nejvíce neprůhledná a pro běžného občana nepochopitelná. Samozřejmě stát musí z něčeho žít a musí z něčeho hradit věci veřejné-o tom není sporu, avšak Evropský systém už sklouzl do úrovně mafiánského a zločinného počínání. Zcela záměrně jsou daňové systémy jedny z nejsložitějších a to zejména proto, aby bylo obtížné se v nich vyznat. Mnohdy i odborníci mají problémy pochopit danou problematiku správně, natož pak normální občan.

Jako příklad zde uvedu DPH-tedy daň z přidané hodnoty. Dobře si přečtěte onu větičku-DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY. Co to vlastně je? Když doslovně přeložíme tento terminus technicus, tak se jedná o daň z částky, kterou si výrobce nebo distributor či prodejce přirazil na dané zboží a ta je odváděna státu. Vyvstává otázka-proč uvedenou daň je přinucen platit každý spotřebitel? Cožpak když si koupíte v obchodě rohlík, tak si sami na něho přirážíte svou marži? Nikoliv. Spotřebitel žádnou marži nemá a tím následně nemůže vytvářet přidanou hodnotu. Tuto vytváří subjekty  uvedené o pár řádků výše. Při koupi zboží spotřebitel nevytváří žádnou nadhodnotu a tedy je zcela nelogické-až zlodějské, aby platil daň z toho, co nevytváří. DPH má platit ten, kdož vytváří nadhodnotu-tedy výrobce, prodejce, distributor či mechanik, který k holé ceně výrobku či své práce přiráží svůj osobní zisk. DPH je daní plošnou, přinášející do státních rozpočtů obrovské miliardy, ale ve své podstatě je daní nespravedlivou, totalitní a zlodějskou. Pravidla výběru této daně by měla být zásadním způsobem přehodnocena a narovnána ve prospěch běžného občana a spotřebitele. Nyní vlastně spotřebitel platí nespravedlivou daň.

V socialismu jsme o žádné DPH ani neslyšeli. Nebyla. Systém nepotřeboval lidi takto brutálním způsobem okrádat. Obdobný model funguje v Číně. Tam dokonce platí lidé daň z nemovitosti až za druhý dům, protože teprve druhý dům je vnímán jako nadstandard. Dosti však ČÍNY-jsme v Čechách. Bezpochyby lze říci, že daňový systém pracuje ruku v ruce s majiteli ekonomické formace a společně vytváří novodobé otroky, kteří neustále dokola musí vydělávat na nesmyslné daně a poplatky.

Ministr zahraničí pan Zaorálek vyslovil přání, aby se Čína více poevropštila. To by si Čína skutečně šlápla, kdyby uznala za legitimní Evropské společenské standardy. To by tam pak měli samé zloděje, podvodníky, tuneláře, či politické turisty, kteří říkají pravdu jenom v tom případě, když se spletou. Ne ne. Ať Čína zůstane tím čím je, chce li zachovat své tradice, kulturu a výsostné ekonomické postavení. Je štěstím, že Čína nemusí poslouchat bláboly bývalého prodejce na předváděcích akcích pořádané takzvanými šmejdy. Ano pan Zaorálek kdysi prodával nádobí Zepter a to hovoří dosti výmluvně. Co lidí je kvůli tomuto byznysu nešťastných!! Pane Zaorálku-nechte si prosím tedy výlevy svých moudrostí na předváděcí akce šmejdů-tam to tolik nevadí. Po pravdě řečeno-kdybychom byli tak alespoň na úrovni Číny-to by nám bylo hej.

Závěrem bych rád řekl všem. Daně jsou v současné době velmi výhodným nástrojem k udržování lidí v poslušnosti využívané státem i zaměstnavateli. Chceme li toto změnit demokraticky-je každá parlamentní strana nevolitelná. Přes volby je však výsledek značně nejistý.

Nová revoluce spojená s občanskou neposlušností má šance alespoň 50/50.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

9:44 Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

První máj je v Čechách – pod vlivem veršů Karla Hynka Máchy, tedy nejpozději od dob národního obroze…