Oldřich Rambousek: Extremista, vlastenec-jak je libo. Pořád lepší, než být tupé hovado nebo sjetý sluníčkář

28.02.2016 15:51

V některých směrech se lidstvo ve svém vývoji zastavilo. Vlastenci nebo chceteli národovci, neměli nikdy na růžích ustláno, ale jak je s lidmi, co jdou nějakým způsobem proti proudu nakládáno dnes, to odporuje zdravému rozumu.

Oldřich Rambousek: Extremista, vlastenec-jak je libo. Pořád lepší, než být tupé hovado nebo sjetý sluníčkář
Foto: pixabay.com
Popisek: Cenzura - ilustrační foto

Ti, kdož se odvažují jakýmkoliv způsobem vybočovat ze stádoidní společnosti se vcelku rychle dostávají na index potencionálně nebezpečných. Jsou mezi nimi především lidé, kteří se snaží říkat pravdu a nastiňují krutou realitu a to i za cenu, že jsou v takzvaně demokratické společnosti velmi mazanými způsoby umlčováni a šikanováni. Musím zde, na tomto místě říci, že tito lidé, nic z toho co dělají, nedělají pro hmotný prospěch. Nikdo z nich ze své činnosti krom určitých problémů nic nemá. Být vlastencem nebo nedej bože čistým komunistou, přináší člověku jen problémy, ale na straně druhé nelze opomenout to, že si můžeme říci, že jsme čestní, neúplatní a máme nejen před sebou samými, ale před národem čisté svědomí! Pro mě osobně to znamená mnohem více, než balík bankovek, či nějaká pomíjivá popularita nebo sláva. Je škoda, že nás je tak málo a lidé mají strach se k nám přidat, i když chápu, že společnost je natolik svázána především dluhy a dalšími problémy, že přijít o práci kvůli politice jí nestojí za ten risk.

Osobně jsem se setkal v tom našem demokratickém světě třeba s cenzurou, o které se říká, že v demokracii být nemůže. To je prostě lež mainstreamu. Světe div se - poprvé jsem se setkal s cenzurou v levicovém tisku KSČM-v Halo Novinách. Tam bych to opravdu čekal nejméně, když tyto noviny jsou údajně komunistické jak o sobě tak rády tvrdí. Totéž se mi stávalo i v časopisu Krajánek. Cenzura funguje i na blozích I-Dnes, kdy je článek buď zablokován, nebo je bez souhlasu autora přesunut na soukromý blog a nebo je blokována diskuse. Metodika cenzury je tedy různá, ale není pravda, že by se v Českých médiích nepoužívala. Je to prostě tak, že normální občan je předurčen k tomu, aby pouze držel hubu a krok. Obejít to nelze, protože ve veřejnoprávní mediální sféře je předurčen jak tiskový, tak vysílací rámec, který se musí dodržovat. Kdo toto pravidlo poruší-je vyhozen. Skutečně reálnou možností vymanit se z otěží mainstreamu můžeme pouze systémovou politickou revolucí. Jiná cesta není, protože vládnoucí kapitálové struktury se jen tak nevzdají své moci a zisků z otročení lidí.Žádná politická strana však tuto cestu nenabízí a to proto, že tato musí vycházet z ideologické podstaty. Dnešní politické strany, krom ideologie peněz jinou ideologii nepraktikují.

Cenzura a jakékoliv další omezování lidí je také hrou finančního rázu-myšleno ve smyslu korupce. Samozřejmě, že všichni ti, kdož mají tu odvahu a postaví se na odpor mainstramové mašinerii jsou pod dohledem státních orgánů. Jsou sledováni, jsou jim odposlouchávány telefony a dostávají se na index extrémistických uskupení či jednotlivců. V BIS je přímo odbor, který se touto činností zabývá a je tedy vcelku jasno, že máme tajnou policii v patách. Nelze se ani divit, že se internetové noviny Rukojmí.cz nebo Svobodné noviny dostaly na onen index extrémisticky zaměřených. Vím však, že nám nejde o žádný extrémismus, ale o popsání skutečné reality ve smyslu pravdy. Jistě-pravda je leckdy nepříjemná, ale přeci si sami sobě neplivneme do ksichtu, a to jen proto, že si to nějaký mocipán přeje. Nám jde o to, aby se v lidech projevil duch vlastenectví a národní hrdosti dle odkazu Jana Žižky, K.H.Borovského a dalších velikánů národa Českého. Určitě naším vzorem nemůže být vytlemený Sobotka nebo chrápající knížepán.

Jestli je vlastenectví extrémismus, tak rád tím extrémistou zůstanu

Ve smyslu probuzení národa k vlastenectví vystupuje i skupina Tomáše Ortela-ORTEL. Je mnoho těch, kteří se na adresu ORTELU vyjadřují ve smyslu toho, že to jsou náckové, fašisti, xenofobové, rasisti či extrémisti. Tomáš by jistě mohl vyprávět. Já jsem si jejich texty prošel a hudbu poslechl. Minimálně již dva až tři roky tuto skupinu nelze nazývat extrémistickou, ale vlasteneckou. V dřívějších dobách ano-tam lze nalézt fragmenty nacionalismu, ale nacionalismus není to samé co fašismus. Dřívější tvorba občas ulétla do roviny extrémismu, ale to již dnes není pravda. Píseň Mešita patří na index, ale nelze na ní nalézt nic, co by bylo extrémistické nebo xenofobní. Pouze odráží pravdivou realitu bez příkras a národu ukazuje, jak naše politická reprezentace i s tou Bruselskou lidem lže a jak je na stejnou věc užíván dvojí metr.

Osobně je mi jedno jestli jsem veden jako extrémista-já to takto nevidím. No a jestli je vlastenectví extrémismus, tak rád tím extrémistou zůstanu. Pro mne je to důkaz toho, že svou práci dělám dobře, a že nejsem tím bezpáteřním volem, který před vším ohne hřbet a souhlasně kývá.

Tady vůbec nejde o mě nebo o nějaké noviny- TADY JDE O NÁROD A JEHO BUDOUCNOST. TADY SE HRAJE O BUDOUCNOST A ŽIVOTY NAŠICH DĚTÍ!!!! NA TO OSTATNÍ S ODPUŠTĚNÍM SERU!!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…