Oldřich Rambousek: Hanba vládě, parlamentu a senátu. Hanba všem politikům. Zneuctěný a poplivaný státní svátek

01.11.2016 7:35

28. říjen - významný a jedinečný den v dějinách Československa. Takto byl vnímán až do letošního roku a bohužel jeho jedinečnost skončila, protože mnozí politici tento den pojali jako politikum a nástroj politického boje.

Oldřich Rambousek: Hanba vládě, parlamentu a senátu. Hanba všem politikům. Zneuctěný a poplivaný státní svátek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Udílení státních vyznamenání prezidentem republiky Milošem Zemanen pro rok 2016

Jsem znechucen postojem politických samozvaných elit, jsem doslova zhnusen divadlem, které má jediný cíl a tím je zdiskreditování hlavy státu na základě vylhaných informací a snaze o rozdělení národa. Pakliže ty loutky nahoře, jež se nám snaží vládnout významově nechápou odkaz 28. října, tak nemají žádné právo zastávat posty jež zastávají a měli by je dát k dispozici jiným, slušným a vzdělaným lidem. Těm, kterým není lhostejná historie Československa, ale ani budoucnost ČR. Tento svátek není osobním svátkem Zemana nebo Hamáčka, Sobotky, Laudáta, Němcové a dalších. Tento svátek patří republice a národu jako takovým-nikoliv jednotlivcům. Zásadně nepatří těm, kteří na tomto významném dni hodlají sbírat politické body a honit si triko či něco jiného.

Prezident Zeman ve svém postoji nikterak nepochybil a nenechal se vyprovokovat k nepředloženostem. Mnozí poslanci a senátoři na něho přichystali ubohou, špinavou past, stojící na chatrných základech. Je znepokojující, že se vůbec k tomuto postupu snížili. Výrazným způsobem bylo i ukázáno lidu, jaká že je u nás politická kultura. Ano politická kultura je srovnatelná s kulturou ve věznici na Mírově a možná, že je to ještě horší, protože kdyby spoluvězeň provedl ostatním ve věznici takovou kryplovinu, jaké se dopustil Herman, Sobotka, Hamáček a další, pravděpodobně by nedožil rána.
 
Stále je omílána kauza Brady. Kdo to je? Osobně se o politické dění velmi zajímám, ale nevšiml jsem si, že by média o tomto člověku někdy psala. Navíc aby byl navržen na vysoké státní vyznamenání, by musel pro republiku vykonat cosi vyjímečného a o tom jsem nikde nic neslyšel. Prostě kde se vzal, tu se vzal-strýček Brady se vyskytl.

Co je to za strýce?

Jejich jediné pouto a pojítko je  židovská víra…

Co si myslet o Hermanovi? Posuď sám…

Jak došlo ke vztahu synovec - strýc?

Jiří se narodil do židovské rodiny Markéty a Karla Bradyových. Měl o tři roky mladší sestru Hanu (1931–1944).

Mgr. Daniel Herman (*28. dubna 1963 České Budějovice) je český politik a laicizovaný [1] katolický kněz,…

Vysvětlí mě někdo, prosím, jak může být Brady strýcem Hermana? "Vážení" pražští kavárníci a pohunci americké ambasády, hned na začátku je v tom lež jako věž! Pro vás tak příznačná!

Kdo tedy porodil Hermana. Jediná sestra p. Bradyho bohužel zemřela v koncentračním táboře, bylo jí třináct let… Pan Brady se narodil v r. 1928, jeho sestra 1931. Měl p. Brady ještě jednu sestru, která mohla rodit v r. 1963? Kdyby matka p. Bradyho poprvé rodila ve 20ti letech, byl by rok jejího narození 1908.
Další, v pořadí druhá sestra nebo bratr by se musel narodit kolem roku 1943 - 44. Kde v té době byli rodiče p. Bradyho, když první dvě děti byly v Terezíně? 
Snad by to vysvětlil nějaký genealog.

----------------------

[1] Laicizace (v obecném významu znamená zesvětštění) je v církvi propuštění duchovního (kněze nebo jáhna) ze stavu duchovenstva https://cs.wikipedia.org/wiki/Laicizace

Prezident Zeman a jeho prezidentská kancelář nikoho zásadně neobtelefonovává. Veškerá pozvání nebo dekorování vyznamenáním je každému účastníku jednání doručeno zásadně písemnou formou. Jakési telefonování, o kterém se hovořilo, je lež, která zásadním způsobem odporuje hradnímu protokolu. Dost možná že telefonoval vrátný z Mariánských Lázní nebo stará Blažková, ale z hradu to jistě nebylo. Možná že by bylo dobré, aby BIS zveřejnila záznamy telefonních hovorů z hradu a bylo by jasno. Domnívám se totiž, že je prezident Zeman odposloucháván jako každý druhý. Možná se budete ptát, proč by se nominace a pozvání sdělovaly písemnou formou. Vážení, tyto písemné dokumenty se totiž s postupem času stávají historickými artefakty a jde také o jisté prokázání cti a vážnosti dané osobě.
 
Osobně jsem přesvědčen, že aféra Brady vznikla v dílně lidovců a žid Herman nezvládl její prezentaci na veřejnosti. Chápu, že politické strany mají vztek, když ve volbách dostaly od ANO napráskáno, ale zviditelňovat se takto podlým způsobem na účet prezidenta a republiky? Je také zajímavé, že žid Brady, který přežil koncentrák, se hubičkuje s údajným synovcem, který se poplácává po zádech s panem Posseltem, vrchním velitelem Sudetoněmeckého landsmanšaftu. To mu nevadí bratříčkování s mnoha bývalými nacisty? Tady něco smrdí, pane Brady a pane Hermane. Tady někdo lže jako prase. V naší zemi je mnoho těch, kdož přežili koncentrák a nikdy žádné vyznamenání nedostali. Můj děda také přežil 2 roky v koncentráku a neštěkl po něm ani pes. Můj otec se podílel na osvobozování republiky a z války si přinesl 2 vyznamenání, ale po válce po něm neštěkl ani pes. Jenže vážený pane Brady - to byli skromní lidé a mlčeli, protože to co činili, činili pro národ a republiku, stejně jako tisíce ostatních.
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.