Oldřich Rambousek: Heydrich. Muž vysokého intelektu, uměleckého citu, ale bohužel nelidské hovado

28.05.2017 9:59

Připomínáme si velké dny našeho národa, což je dozajista správné, ale nejsem si zcela jist, zda si vykládáme den atentátu na Říšského protektorátu správně. Je tento den velkým pro spáchaný atentát a nebo pro bezprecedentní utrpení Českého národa, kterým byl nucen si následně projít? Tisíce nevinných lidí to odneslo životem a to včetně malých dětí.

Oldřich Rambousek: Heydrich. Muž vysokého intelektu, uměleckého citu, ale bohužel nelidské hovado
Foto: commons.wikimedia.org/German Federal Archives
Popisek: Reinhard Heydrich

Nechci tu na tomto místě dělat obsáhlý exkurz do historie a detailně rozebírat příčinné souvislosti, ale rád bych podotkl, že politicky, ideově, ale i prakticky nepřinesl atentát na Heidricha Českému národu krom šíleného utrpení nic pozitivního. Je nesporné, že příslušníci skupiny Anthropoid byli hrdinové, ale ti, kteří akci plánovali byli diletanti, pracující s absencí rozumu a citu. Vůbec totiž nebyly predikovány možné dopady na civilní České obyvatelstvo. Vkrádá se mi do toho všeho otázka, zda to ve své podstatě nebyl záměr a otevření dveří k masovému vraždění Českého obyvatelstva. Možná vám to zní nesmyslně, či to zavání konspirací, ale nelze ignorovat to, že Edvard Beneš a vrcholná generalita zradili svůj národ. Ano bylo to přesně tak, jak napsal pan Olšer-nejprve se bili v prsa jak budou bojovat a bránit Československo, ale když šlo do tuhého tak práskli do bot a hurá do exilu v Británii. K tomuto je nutno i dodat, že Československá vláda stačila do Británie přesunout i část národního zlata ze kterého si pak v Anglii žili jako baroni zatím co národ ve své domovině strádal a umíral. To znamená jediné vážení. Již dopředu pánové věděli, co učiní a cesty byly připraveny s předstihem. Všechny ty řeči o bojování a o národu byly jen vědomou pokryteckou lží. On totiž ten, kdož chce bojovat, tak dopředu nepřesouvá národní prostředky kamsi mimo do bezpečné zony, aby je mohl následně využívat.

Reinhard Heidrich nebyl vůdčí silou holocaustu a vyvražďování Slovanských národů. Tím byl Adolf Eichmann prosím. Heydrich byl v podstatě jeho podřízeným. Je však pravdou, že Heydrich zpracoval text na jehož základě měla být řešena Česká otázka a to ve smyslu toho, že práceschopní lidé s jistou empatií a tolerancí k nacismu budou jako otroci přesídleni na Sibiř, děti dány na převýchovu a ostatní-ti neadaptabilní, staří, nemocní, vlastenci a intelektuálové povražděni. Tento text jsem měl tu „čest“ číst a dost možná, že jej lze dokonce nalézt i na internetu.

K práci pana Padevěta asi tolik. Nejsem historik, ani literární kritik, ale mohu k jeho práci říci tolik. Jeho dílko je velmi dobře zpracované a to především po stránce marketingové. Nelze říci, že by bylo lživé, ale sepsáno tak, aby z psychologického hlediska odpovídalo dnešním potřebám, mainstreamovému zadání, ale i všeobecné politické situaci. Nelze prostě říkat pravdu zcela tvrdě, když lezeme Německu do zadku a když Německo je de facto řídící jednotkou EU.

Je však nadmíru smutné, že pánové Bělobrádek a Herman se bratříčkují se Sudetoněmeckým landsmanšaftem, přičemž se jedná o potomky nacistů a kolaborantů, kteří měli a mají na svědomí tisíce umučených a povražděných synů a dcer Českého národa. To je neomluvitelné a je to sprosté plivnutí do obličeje jak členům skupiny Anthropoid, tak Českému národu, odboji, podzemnímu komunistickému hnutí, a všem, kdož osvobodili svět od nacismu. Domnívám se, že poslanecká sněmovna by se měla vážně zabývat postoji a konáním pánů Bělobrádka a Hermana, protože tito svým konáním ponižují ČESKÝ NÁROD a všechny oběti hitlerovské zlovůle. Je to stejně odporné jako popírání holocaustu. Myslím si, že Český národ by s pány Bělobrádkem a Hermanem jistě nesouhlasili.

A co vy, vážení čtenáři. CO BYSTE ŘEKLI PANU BĚLOBRÁDKOVI A HERMANOVI DO OČÍ KDYBYSTE MOHLI?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.