Oldřich Rambousek: KSČM versus komunismus jakožto základní ideologie komunisty

02.09.2013 18:50

Již pomalu se stalo tradicí, že se tvrdí, jaký, že je komunismus zvrhlý systém, kolik že měl milionů obětí a jak špatně jsme se za něj měli. Nutno všem čtenářům říci, že se jedná o zcela cílenou propagandistickou lež.

Oldřich Rambousek: KSČM versus komunismus jakožto základní ideologie komunisty
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Komunismus je totiž politicko-fylozofickou teorii, která zůstala pouze na papíře. Nikde na světě nebyla nikdy aplikována. Důvodů je hned několik, ale tím nejpodstatnějším důvodem je fakt, že lidstvo nedosáhlo ještě takového stupně vývoje, aby aplikace tohoto systému byla možná. Komunismus totiž předpokládá společnost bez peněžních vztahů, společnost, kde práce je základní lidskou potřebou, společnost, kde není společenských tříd, společnost, kde platí úplná rovnost podílu každého jedince na řízení společnosti, společnost, kde platí celospolečenské vlastnictví výrobních prostředků a půdy =>PŘÍMÁ DEMOKRACIE.

Ten kdo tvrdí, že shora uvedené zde bylo, tak lže. My jsme pouze měli možnost žít v jakémsi předstupni komunismu, kterým byl socialismus a ten, jak víme, neměl na růžích ustláno. Byl neustále tvrdě atakován buržoazními silami, které se ho snažily demontovat jak z vnějšku, tak pomocí různých infiltrací a diverze zevnitř. Jeho pozitivní vývoj byl všemožně atakován a omezován, k čemuž sloužila především studená válka, která socialismus finančně vyčerpávala a systematicky bránila jeho rozvoji vzhledem ke společnosti a následnému komunistickému systému s humanistickým základem. Otázkou je – jakým způsobem se k tomuto staví KSČM. V jejím volebním programu se lze dočíst, že jejím programovým cílem je socialismus. Nikde jsem však nenašel zmínku o tom, jak tohoto dosáhnout – toho socialismu. Je čerpáno ze vzduchu nebo z odkazu Karla Marxe? Pokud vím, tak Marxismus-Leninismus byl zaškatulkován KSČM mezi historické artefakty a bylo mi řečeno, že KSČM z Marxismu-Leninismu nevychází! Je tedy s podivem, že se v programu KSČM nachází socialismus, jenž je předstupněm komunismu a jehož základy tkví v Marxismu. Zde nacházím zcela zásadní rozpor. V žádném případě se nemohu ztotožnit s upozaďováním role Marxismu a s jeho kategorizací na pouhý historický materiál, protože jeho myšlenky nejenom že jsou živé, ale jsou aktuálnější než kdy dříve a tato situace bude tím víc palčivější, jak poroste nezaměstnanost, bída a naštvanost lidí. Špatná situace dělnické třídy (proletariátu) se zhoršuje z mnoha důvodů. Tím nejhlavnějším však je, že kapitál váže stále více kapitál a nadhodnoty pro sebe a pro společnost jako takovou prostředky ubívají! To se odráží především ve tvorbě nových pracovních míst a v oblasti sociální politiky. Tyto problémy jsou řešeny teprve po dosažení kritických hodnot. V komunistickém uspořádání světa je takovýto postup nemožný. KSČM ve svém programu ale nehovoří o tomto aspektu zcela otevřeně a tento problém spíše zastírá. Z ideologického hlediska by to však měli být právě komunisté, kdož budou o tomto problému hovořit zcela otevřeně, protože zde jde o zneužívání vyprodukované nadhodnoty proletariátu vládnoucí třídou buržoazie, což je zcela v rozporu s morálními hodnotami a humanistickým pojetím života. Každý příslušník proletariátu to ví, každý poctivý komunista také – jen ta naše KSČM se to bojí říci na plná ústa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…