Oldřich Rambousek: Ti naši přizdisráči... Vítám spojenecké jednotky v ČR. Host do domu - hůl do ruky

28.03.2015 8:32

Přesun armádních složek NATO z Pobaltí zpět na svou základnu v Bavorsku vyvolal značné polemiky a světlo světa spatřily mnohé názory, z nichž některé by se daly použít i v hororech Alfreda Hitchcocka.

Oldřich Rambousek: Ti naši přizdisráči... Vítám spojenecké jednotky v ČR. Host do domu - hůl do ruky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Podepisování petice proti cizím armádám a základnám na území ČR

Dá se říci, že ČT udělala onomu přesunu jednotek velkou reklamu. Tato reklama je jistě v zájmu mainstreamu dělána na zakázku. Skrze tuto reklamu a vyvolání vášní je monitorováno rozpolcení obyvatelstva ve smyslu náklonnosti či nenávisti ke spojeneckým jednotkám. Je záměrně používána rusofobní rétorika k zastření skutečných příčin, čímž je vytvářen i obraz falešného viníka dané situace. Jedni uvedený přesun jednotek NATO vítají, druzí jej odsuzují.

Já osobně jsem ostře proti tomuto aktu, ale nevidím v něm žádnou okupaci. Ta totiž byla dokonána skrze ekonomické vazalství České republiky, která je de facto republikou jen na papíře a naše slovo v mezinárodní politice znamená asi tolik, jako prd v kalhotách. Akt přesunu jednotek má vícero rovin, které jsou velmi důležité, avšak nevystupují do popředí tolik, jako přesun sám. Tedy – mě se jeví jako velmi důležité, dát Čechům jasně najevo, kdo že je nyní skutečným pánem území, kudy konvoj přejíždí. To se týká Pobaltí, Polska, ČR a Německa. Samozřejmě, že území, které je pod přímým vlivem NATO, je daleko větší, ale tam nyní takovéto masivní přesuny nejsou. Dále je tu i jasný vzkaz prostřednictvím vlády, že jakékoliv protesty proti konvoji, házení rajčat či vajec, může být potrestáno i odnětím svobody. To znamená, že jakýkoliv protest je nežádoucí. Toto v konečném důsledku znamená – Češi držte huby – my z NATO jsme tady páni!! Dále jde o harašení zbraněmi a demonstraci síly vůči Rusku. Jde o záměrnou provokaci ve snaze vyvolat s Ruskem ozbrojený konflikt a vtáhnout jej do přímé konfrontace.

Vyvolání vojenského střetu je v současnosti alfou a omegou zahraniční politiky USA, která skrze NATO nastrkuje do konfliktu i své údajné spojence, kteří mají jen velmi omezené možnosti nesouhlasit s touto politikou skrze smlouvy s NATO. Jsem toho názoru, že většina populace žádnou válku nechce, ale to neplatí v případě vládnoucích elit. Musíme si totiž uvědomit, kdo je tou skutečnou vládnoucí elitou a co vytváří hlavní pilíř její moci. Ono totiž už dávno neplatí, že světu vládnou politici! Vládnoucí struktury světa musíme hledat v ekonomických vodách. Ten, kdo ovládá ekonomickou formaci, ovládá i politiku. Ekonomická formace jako taková je přímo závislá na zdrojích a to jak kapitálových, tak především surovinových. V případě jakéhokoliv omezení zdrojů dochází k řetězové reakci v ekonomických strukturách, jež mají za následek ekonomické krize s možným porušováním sociálního smíru, ale také se snížením výkonu ekonomické formace, což může lehce narušit politickou rovnováhu. Politická ztráta rovnováhy může dokonce přerůst v chaos a společenský rozklad zažitého řádu se ztrátou klíčových mocenských pozic.

V tomto nelehkém stupni vývoje se nachází v současnosti většina západních ekonomik, které pro svou záchranu zvolili tu nejhorší z možných cest. Tisknou se nová a nová Eura, která nejsou kryta aktivy. Tímto se vytváří stále více se nafukující bublina, která může kdykoliv prasknout. Podobná je v tomto směru i situace u dolaru, ale je pravděpodobné, že ten se pod hrozbou jaderných raket udrží déle. Shrneme-li shora uvedené, tak zjistíme, že západním ekonomickým strukturám dochází dech, což značným způsobem ohrožuje jejich politický a mocenský vliv. V tomto případě je pak válka opravdu z hlediska udržení si moci tím nejlepším řešením, protože za války se dluhy neplatí, mnohé se ztratí a zničí.

Ruská a Čínská ekonomika je pro západ velmi nebezpečná a ohrožující. Především proto, že Rusko je surovinově nezávislou zemí, což o západu nelze říci a Čína má velmi levnou pracovní sílu. Toto nebezpečí s časem neustále narůstá a oslabuje vliv západní ekonomické formace, která se už drží jen zuby, nehty. Chybí zdroje. Západu by stačilo Rusko rozštěpit na více zemí, kde by se snažily instalovat prozápadní vlády, čímž by se dostali ke zdrojům pro své ekonomiky a zbavili se hrozby silné ekonomiky Ruska. Současný výkyv Ruské ekonomiky je dán vnějšími faktory. Západ se snaží Ruskou ekonomiku oslabit s cílem vytvořit vnitřní politické a společenské pnutí. Putin naopak chce budovat velké a silné Rusko. To však je přesně to, co USA nepotřebují.

Jestli si někdo myslí, že spojencům z NATO jde o lidi na Ukrajině nebo v Rusku, tak je blázen. U Američanů to platí dvojnásob. To jsou jen sprostí vrazi. Připomeňme si zcela zbytečné a doslova genocidní bombardování Drážďan plných civilistů, zbytečné bombardování Plzně a Prahy, použití zbraní hromadného ničení v Nagasaki a Hirošimě, používání napalmu a chemických zbraní ve Vietnamu. Takto by se dalo pokračovat do nekonečna. Američan – to je prostě jenom zbabělé prase. Na druhé straně jsme jaksi zapomněli, že Rusko již není socialistickou zemí, ale kapitalistickou. Má obdobné ambice jako USA, jen s tím rozdílem, že oproti USA si surovinově stačí zcela samo. Nabyli jsme také mnozí dojmu, že studená válka již skončila. Nikoliv – ta nikdy neskončila a neskončí, dokud budou existovat Rusko a USA nebo se od základu nezmění světový řád a uspořádání světa.

Myslím si, že by bylo fér od pana Stropnického, aby si přestal hrát na análního alpinistu a zcela narovinu a bez příkras řekl lidem pravdu. Víte pane Stropnický – Česká republika nikoho nezajímá. Jsme pouhým použitelným územím pro válku, které je snadné do hodiny zničit. Stačí par konvenčních raket na naše atomové elektrárny, a jaké bylo Česko! Naše loutková armáda nás není schopna ochránit. Ta může jít tak akorát cvrkat kuličky za Pákistán. Dost možná, že někomu stačí k pochopení stavu věcí prostoduché plácaniny pana Stropnického nebo Kuly Bakuly z Neumětel, ale to je smutné a ubohé. V politice se totiž nic neděje náhodou a jen tak samo od sebe. V tomto musím dát za pravdu panu prezidentu Zemanovi, protože nejdůležitější je politická vyváženost bez extravagancí. Vysvětlete toto prosím panu Stropnickému. Přesun vojsk NATO je na hranici zákona, což znamená, že není protizákonný, ale z morálního a lidského hlediska jde o prasečinu. Co však čekat od Američanů více??

Mnozí občané naší země určitě ani nevěděli, že se určité přesuny vojsk NATO na našem území odehrávají. Dnes už jim snad došlo. Naše politická reprezentace zvysoka chčije na ideály a původní principy politických změn v roce 1989. Alespoň je vidět, že Havlové, Schwarzenbergové, Kalousci nebo Bendové jsou ubozí lháři a přizdisráči. Sami sebe usvědčují ze lži. UŽ NIKDY NEVSTOUPÍ NA NAŠE ÚZEMÍ NOHA ZAHRANIČNÍHO VOJÁKA.

HAHAHAHA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…