Ondřej Neumann: Početí Andreje Babiše. Lahodná asistentka a galantní ministr

03.06.2015 12:35

Dvě velká tajemství Andreje Babiše zjevil minulý týden.

Ondřej Neumann: Početí Andreje Babiše. Lahodná asistentka a galantní ministr
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš při projevu ve sněmovně

  • Prvním je početí úřadujícího ministra financí. Již před časem Babišův oddaný poslanec Martin Komárek naznačoval nadpozemské původ svého guru. Teď konečně promluvil samotný Babiš:„Vy jste mě zplodili, vy, zkorumpovaná pravice.”

Takže žádný čáp, žádná paní Babišová. Ale Klaus, Topolánek a Kalousek! Psisko si radši ani nepředstavuje, jak to tehdy přesně bylo.

  • Druhou hádankou bylo, jak přesně chce Babiš vládnou. Obecné deklarace o státu jako firmě dostaly na setkání prvního vicepremiéra se starosty konkrétnější obrysy: „Radši bych dělal starostu v Průhonicích než ministra financí, protože ten starosta může rozhodovat. Bez koalice a bez zákonů“.

Starostové žasli. Psisko by panu Babišovi Průhonice ze srdce přálo. Dají se snadno objet po městském okruhu a cestou na Brno se okolo nich jen prosviští po D1. Obáváme se však, že jeho ambice sahají mnohem dále a svoji dobrotivou vládu „bez koalice a bez zákonů“ plánuje pro celou republiku.

  • Pravidla demokracie nepřekáží jen politikům. Někteří státní zástupci mají například velký problém s tím, že soudy občas na jejich kauzy nahlížejí jinak než oni sami. Například žalobce Rostislava Bajgera a jeho nadřízené z olomouckého Vrchního státního zastupitelství nakrkla soudkyně, která osvobodila všechny obžalované v kauze Nagyová – Nečasová a vojenských zpravodajců. „Rozsudek považujeme za nezákonný a neodůvodněný,“ reagoval na výsledek procesu Bajger.

Navrhujeme zlepšovák – pokud soudce takto svévolně zmaří mravenčí práci policie a žalobců, co mu rovnou ještě v soudní síni nasadit klepeta? Však on ve vazbě vyměkne!

  • Ministr školství Marcel Chládek doministroval. Křičel na podřízené úředníky a nutil je zvedat služební – tedy státem placené – telefony i o víkendu. Nadto trousil nevhodné poznámky směrem k ženám ve svém okolí. Těm pak nezbývalo, než z ministerstva odejít. „Šla jsem i kvůli jeho poznámkám. Ještě na kraji mi třeba říkal, že vypadám lahodně. A to i před jinými lidmi, což mi vadilo,“ postěžovala si v MfD ministrova někdejší asistentka Aneta Lačevová, která s ním spolupracovala už dříve na středočeském krajském úřadě.

Psisko je rádo za každé podrbání za uchem. Nad citátem proto dlouze přemýšlelo. A stále nechápe: 1) kam Chládek na podobná přirovnání chodí?, 2) proč to vadí jen „před lidmi“?, 3) proč politika – prasáka asistentka následovala z kraje na ministerstvo?

  • K chování Marcela Chládka k ženám se dala slyšet i první ze sociálnědemokratických žen Jindřiška Maršová: „Tuto konkrétní kauzu neznám. Nicméně patřím ke generaci, která nebere dvorné chování mužů jako obtěžování ale jako galantnost, která patří k životu“.

Lahodné!

  • „Odpustím každému, ale nezapomínám,“ řekl Sepp Blatter poté, co byl přes odpor UEFA zvolen už do svého pátého funkčního období v čele světové fotbalové organizace FIFA.

Po Rusku a Kataru se začínáme těšit na světový fotbalový šampionát v somálském Mogadišu.

  • „ODS je v cajku,“ má jasno její předseda Petr Fiala.

Počujte, Kefalín. A čo si vy predstavujete pod takým slovom ‚cajk’?

Psáno pro HlidaciPes.org, Ústav nezávislé žurnalistiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…