Otevřený dopis vedení a Radě České televize

26.02.2016 10:36

vyjadřujeme podporu a uznání práce kreativní producentky Kamily Zlatuškové a její tvůrčí producentské skupiny, která podle našeho názoru zvýšila kvalitu a různorodost programu České televize, a to s ohlasem také v mezinárodním kontextu.

Otevřený dopis vedení a Radě České televize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Vážené vedení České televize,

Vážená Rado České televize,

my, níže podepsaní, vyjadřujeme podporu a uznání práce kreativní producentky Kamily Zlatuškové a její tvůrčí producentské skupiny, která podle našeho názoru zvýšila kvalitu a různorodost programu České televize, a to s ohlasem také v mezinárodním kontextu.

Projekty, pod nimiž byla jako kreativní producentka ČT podepsaná, reprezentovaly značku České televize na důležitých domácích (MFF Karlovy Vary, Ceny ČFTA Český lev, Ceny české filmové kritiky...), ale hlavně i na zásadních mezinárodních filmových událostech v čele s Berlinale.

Filmy jako Koza (účast v prestižní soutěžní sekci Forum na Berlinale 2015), K oblakům vzhlížíme (mj. cena české filmové kritiky 2015 za nejlepší český dokument) nebo dokusérie Ptáčata, Třída 8. A a nedávný projekt Zlatá mládež (8. místo v berlínské soutěžní přehlídce nejlepších světových formátů televizí veřejné služby EBU Creative Forum), které Kamila Zlatušková pod hlavičkou ČT realizovala, nesporně přispívají k šíření dobrého jména České televize na domácím i mezinárodním poli.

Kromě zmíněných úspěchů však tvorba její brňenské skupiny vyvolává společenskou diskusi. To považujeme za jedno z nejdůležitějších poslání veřejnoprávního média. Její pořady o menšinách či snaha reflektovat na obrazovce samotné poslání média veřejné služby, byly odvážnými počiny, za které jí právem náleží uznání nejen filmařské obce.

Nejlepším důkazem je rozruch a odpor, který rozhodnutí ČT neprodloužit jí smlouvu vyvolalo. Jedním z důsledků je i tento otevřený dopis, kterým vyjadřujeme rovněž znepokojení z možného dalšího směřování České televize, jestliže je jejím vedením zpochybňováno dílo takové osobnosti, jakou je Kamila Zlatušková, jejíž význam považujeme z hlediska poslání veřejnoprávní instituce za ojedinělý.

Dopis můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…