P.C. Roberts: Nové protiruské sankce coby památník washingtonské zločinnosti

30.07.2017 9:10

Kongres Spojených států svým téměř jednomyslným schválením návrhu zákona o nových protiruských sankcích – jak ve sněmovně reprezentantů, tak v senátu – dal světu najevo, že raději odstaví z úřadu svého prezidenta a zvýší riziko světové nukleární války, než by uvažoval o normalizaci vztahů s Ruskem. Přičemž s vetem Trumpa k tomuto návrhu zákona nelze počítat, protože návrh prošel v obou komorách Kongresu s více než dvoutřetinovou podporou kongresmanů, jež prezidentovo případné veto stačí eliminovat.

P.C. Roberts: Nové protiruské sankce coby památník washingtonské zločinnosti
Foto: 123RF.com
Popisek: Americký Kongres

Navrhovaný zákon o nových protiruských sankcích uzavírá cestu možnosti snížit stále vzrůstající napětí mezi dvěma hlavními nukleárními mocnostmi a dokazuje, že i kdyby uvnitř Kongresu třeba i existoval zájem snížit hrozbu války či vyhnout se kvůli sankcím roztržce s Evropou, pak zájem pobírat i nadále štědré příspěvky od mocného a bohatého vojensko-bezpečnostního komplexu všechna ostatní hlediska hravě přebíjí.

Bezohledné a nezodpovědné rozhodnutí amerického Kongresu zcela jasně dokládá, že Washington si s rozmyslem vybral konflikt s Ruskem jako hlavní prvek své zahraniční politiky. Což ruské vládě už snad konečně dopomůže k poznání, že její milovaná iluze o tom, že dohoda s Washingtonem je přece jen možná, byla omylem. Jak už jsem napsal nesčetněkrát, jediná dohoda, ke které může Rusko ve vztahu k USA dospět, je dát ruce nahoru a přijmout neomezenou americkou nadvládu nad světem jako fakt.

Fíkovým listem, který si Kongres pro své znásilnění diplomatických protokolů a mezinárodního práva vybral, je nepodložená domněnka o ruském ovlivnění amerických prezidentských voleb ve prospěch Trumpa. Organizace někdejších činitelů amerických zpravodajských služeb k tomuto obvinění vydala v minulých dnech prohlášení, že ono domnělé ruské vměšování bylo podrobeno forenznímu vyšetřování s tím závěrem, že k žádnému ruskému vměšování nedošlo. Jednalo se o vnitřní domácí únik informace, která byla do amerického podvrhu zkopírována a byl do ní zakomponován i ruský „otisk prstu“.

Kongres používá očividně průhlednou lež

Takže: žádný forenzní důkaz, naznačující ruské vměšování, neexistuje. Všechna obvinění Ruska byla vymyšlena a zfabrikována, a všichni ti, kteří o ruském vměšování mluví, to dobře vědí. Není tudíž žádného rozdílu mezi dnešním americkým obviněním z ruského vměšování a Hitlerovým obviněním z roku 1939, že „minulou noc polské jednotky překročily naši hranici“, což byl Hitlerův fíkový list pro jeho útok na Polsko.

Tento Kongres používá tedy očividně průhlednou lež k tomu, aby jí ospravedlnil své porušení mezinárodního práva, čímž záměrně zhoršuje jak vztahy s Ruskem, tak s Evropou. Dokazuje tím, jak pevně je rozhodnut konflikt s Ruskem zintenzivnit. Očekávejme proto už jen další falešná obvinění, další provokace a další hrozby.

(vybral a přeložil Lubomír Man)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.