Pavel Kopecký: Boj policie s imigranty ve Stockholmu již nebylo možné utajit

24.02.2017 19:30

Pavel Kopecký se zamýšlí nad poslední nepovedenou kampaní proti americkému prezidentovi, jemuž však dala za pravdu švédská realita.

Pavel Kopecký: Boj policie s imigranty ve Stockholmu již nebylo možné utajit
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Mezinárodní Kavárně se lepí smůla na paty. Jen co spustila vítězoslavný ryk, že se nenáviděný diktátor v Bílém domě znovu trapně zesměšnil tvrzením o stoupající kriminalitě imigrantů ve Švédsku, vypukly ve skandinávské zemi další imigrantské nepokoje. Výrok Donalda Trumpa, jenž pronesl na svém sobotním shromáždění na Floridě, se stal předmětem pokračující každodenní hysterické kampaně proti prezidentovi.

 

Trump vyzradil švédské tajemství

Není dne, aby mediální divize Kavárny ve Spojených státech i v Evropě, včetně ČR, na Trumpa nezaútočily. Právě jeho výrok o Švédsku se zdál být dobrou municí poukazující na údajnou lživost jeho výroků. Co to tedy Trump vlastně řekl, že všechny globální celebrity považovaly za vhodné se k tomu vyjádřit? "Musíme svou zemi udržovat bezpečnou. Podívejte se, co se děje v Německu, podívejte se, co se dělo včera ve Švédsku.“ Pouze tato věta stačila k tomu, aby se rozjel celý mediální kolotoč.

Právě v reakcích na tuto jednu větu, na které jsou schopni postavit mediální mágové celý konstrukt, jehož vyzněním má být Trumpova nekompetentnost, chorobná lhavost a zloba, je dobře vidět metody práce profesionálních dezinformátorů a jejich politických nahrávačů. "Můj výrok o tom, co se děje ve Švédsku, se týkal informací, které vysílaly Fox News ohledně imigrantů a Švédska," upřesnil Trump. V předvečer floridského mítinku totiž odvysílala televize Fox News dokument filmaře Ami Horowitze, který pravdivě a drsně ukázal, že imigranti, které Švédsko přijalo, jsou zdrojem dramaticky se zvyšující kriminality.

Svým výrokem Trump přilil olej do ohně. Švédské velvyslanectví ve Washingtonu požádalo ministerstvo zahraničí USA ihned o vysvětlení. Na sociálních sítích se objevily reakce, které okamžitě převzaly největší deníky a televize. Nejprve se spekulovalo o tom, zda si Trump nespletl Švédsko s městem Sehwan v Pákistánu, kde 17. února zahynulo při sebevražedném islamistickém atentátu 85 lidí.

 

Co kouří v Bilderbergu?

Pak ale média zjistila, že se z toho dá dostat mnohem více, a tak se začaly objevovat zesměšňující komentáře politických špiček. Bývalý švédský premiér Carl Bildt, (to je ten, co na zasedání Bilderbergu prosazoval, aby se bombardovalo Srbsko, jak jsme se dozvěděli od Karla Schwarzenberga při jeho obhajobě Bilderbergu ve sněmovně), napsal: "Švédsko? Teroristický útok? Co to kouří? Spousta otázek."

Právě Bildtova odpověď ukazuje, že podle sebe zřejmě soudí i Trumpa. Kouření hašiše a braní tvrdých drog je mezi globalisty totiž stejně běžné, jako panák slivovice v moravské hospodě. Do hry se zapojily i umělecké a sportovní celebrity, které podporovaly v prezidentské kampani kriminálnici Hillary včetně její dcery Chelsea. Základem bylo vsugerovat čtenářům a divákům po celém světě, že Trump už zase lže.

Švédská ministryně zahraničí Margot Wallstromová zveřejnila v reakci na Trumpův výrok na Twitteru link, který poukazuje na to, že slovo "postpravdivý" vybral Oxfordský slovník za pojem roku 2016, čímž chtěla upozornit na to, že nezávislé zprávy ze Švédska, které poukazují na problémy s migranty, jsou „postpravdivé“, tedy lživé.

Skandinávská realita

Za všechny to řekl Henrik Selin ze Švédského institutu. Deníku New York Times sdělil, že Trumpovy výroky mohou mít něco společného s tím, že se po světě šíří množství záporných zpráv o Švédsku kvůli tomu, že Švédsko přijalo mnoho uprchlíků. Selin nedávno dokončil analýzu negativního zpravodajství o Švédsku kvůli tomu, že přijalo tolik uprchlíků. "Mezi Trumpovými stoupenci vládnou často šířené mýty, že je Švédsko v chaosu poté, co přijalo uprchlíky z Blízkého východu. Jsou to věcně nesprávné, nekorektní a vážně zavádějící informace, " postěžoval si Selin.

Podle televize CNN zločinnost ve Švédsku v posledních letech naopak klesá. I přesto, že do Švédska zejména předloni přišlo velké množství migrantů. Podle oficiálních statistik je prý zločinnost už deset let relativně stabilní, s určitými fluktuacemi.

Jak ovšem takové statistiky vznikají a jak se dá s těmito čísly kouzlit, ví každý, kdo se touto disciplínou jen trochu zabývá. Tento týden zveřejnil rakouský ministr vnitra čísla z nichž jasně vyplývá, že imigranti, kteří přišli do země, jsou hlavním zdrojem zvyšující se kriminality. Bylo by více než podivné, kdyby právě ve Švédsku tomu mělo být naopak. Realitu nedávno poodhalil jeden z příslušníků švédské policie, který se na oficiální statistice "Potěmkinových vesnic" snižující se kriminality, nemohl již dále podílet.

Svědectví spisovatelky o imigrantských hrůzách

Švédský policista Peter Springare z policejní jednotky stočtyřicetitisícového města Örebro napsal: "S tímhle jsem přišel od pondělí do pátku do styku: znásilnění, znásilnění, loupež, úmyslné ublížení na zdraví, pokus o znásilnění, znásilnění, vydírání.“ Seznam pokračuje a zločiny se v něm opakují - nejčastěji jde o znásilnění. Poté vyjmenoval i národnosti lidí, kteří se trestných činů dopouštějí. "Irák, Irák, Turecko, Sýrie, Afghánistán, Somálsko, Somálsko, znovu Sýrie, u dalšího je původ neznámý a zase původ neznámý... Polovina podezřelých nemá platné doklady, což obvykle znamená, že lžou o své národnosti a totožnosti," uvedl policista.

V některých městech se situace vyhrotila do té míry, že - tak jako již předtím v Malmö - někteří komunální politici požadují, aby byla ve městě nasazena armáda, neboť pro starousedlíky se již kvůli imigračním gangům nedá ve městě prakticky žít.

To potvrdila v nedávném rozhovoru s Martinem Veselovským pro internetovou televizi DVTV i česká spisovatelka žijící ve Švédsku Kateřina Janouchová, která popsala udivenému moderátorovi, jak vypadá vychvalovaný multikulturalismus ve Švédsku, když jej máte prožívat na vlastní kůži.

Nepokoje ve Stockholmu  

Jako dokonalou ilustraci Trumpových "lživých" slov lze chápat imigrantské nepokoje, které tento týden proběhly ve Stockholmu. Imigrantské gangy ovládly v nočních hodinách některé čtvrti ve městě a policie proti nim musela použít střelbu z ručních zbraní, aby situaci dostala pod kontrolu. Nepokoje vypukly na stockholmském předměstí Rinkeby, obývaném převážně imigranty. Imigranti na policisty házeli kameny a zapalovali hořící automobily a popelnice.

Konflikt vznikl, když Švédská policie do Rinkeby přijela zatknout imigranty podezřelé z násilných zločinů a distribuce drog. Poté do ulice vyšel rozbouřený dav přistěhovalců, z nichž mnozí měli tváře zahalené maskami. Kriminálnické hordy začaly zapalovat auta a rabovat obchody. Dramatickou situaci popsal zpravodajský server BBC News. Policisté reagovali výstražnou palbou do vzduchu. Proti rozzuřeným imigrantům ale nic nepomáhalo, tak byli policisté nuceni začít střílet do davu.

Důsledky řádění imigrantů v ulicích Stockholmu 20. února 2017

V tomhle se nejen Trump zmýlit nemůže

Na místě zůstali zranění jak z řad policistů, tak imigrantů. Pondělní drama v Rinkeby ve Stockholmu se odehrálo jen dva dny po Trumpově prohlášení o problémech, které způsobují imigranti ve Švédsku. Zatímco celebrity včetně švédských politiků psaly v pondělí výsměšné vzkazy americkému prezidentovi, švédská policie vedla pouliční válku, aby ochránila švédské občany.

Proč zrovna Švédsko je tak úzkostlivě mediálně střeženo, aby tam imigrantský experiment mohl bez nejmenších problému probíhat, je nabíledni. Tato severská země je osvědčenou laboratoří pro sociální experimenty, již více než třicet let. Aby se nemohli občané legálně bránit, zrušila tam současná pravolevá probruselská koalice na osm let parlamentní volby (!) - a pokud bude třeba, tak tento stav první oficiální evropská diktatura znovu prodlouží. Kupodivu proti tomuto výsměchu demokracii nikdo z Bruselu neprotestuje.

Nedivme se proto, že na jakékoliv zmínky o imigrantské kriminalitě reagují švédská oficiální místa podrážděně. Zvláště ve chvíli, kdy slova amerického prezidenta potvrdí vzápětí imigrantské boje přímo ve Stockholmu.

Jenže Donald Trump nebyl prorokem. Nešlo o vzpomínky na budoucnost. Jen se před tím dařilo imigrantské hrůzy mediálně do značné míry ignorovat. Teď si ovšem, ve snaze amerického prezidenta zesměšnit, mainstream naběhl - nebylo již možné nic podstatného utajit.

Opravdu žijeme již dávno v "postpravdivé" době. V tomhle se nelze splést. Ale pouze proto, že to dnes zaznívá z Washingtonu, uvádí elity z Bilderbergu a jejich mediální kohorty k zuřivosti. Bylo by to komické, kdyby to nebylo tak vážné.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…