Pavel Šafr: Plesl pokračuje v Babišově kampani estébáckého hanobení názorových oponentů

18.10.2014 20:32

Rozhodl jsem se po poradě s přáteli i s právníkem, že se budu bránit proti opakovaným lživým útokům šéfredaktora MF DNES pana Jaroslava Plesla vůči mé osobě.

Pavel Šafr: Plesl pokračuje v Babišově kampani estébáckého hanobení názorových oponentů
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Déle než rok jsem veřejně nevyslovil jeho jméno, jeho účet na Facebooku jsem si zablokoval a na žádné jeho útoky vůči mé osobě a dokonce i vůči mé dceři jsem dosud nikdy nereagoval.

Pan Plesl se opakovaně snaží mě veřejně vykreslit jako psychicky nemocného člověka, který patří do Bohnic nebo prý je tam pacientem.

Pan Plesl tím opakovaně reaguje na mé kritické politické komentáře, které se týkají hnutí ANO. Koneckonců s podobným útokem přišel poprvé Pleslův nadřízený pan Andrej Babiš poté, co jsem začal veřejně kritizovat jeho konflikt zájmů, útok na svobodná média a zejména nepřijatelný souběh jeho politické, ekonomické a mediální moci, která zásadním způsobem narušila férovou politickou soutěž.

Na skutečnost, že souběh mediální, ekonomické a politické moci flagrantním způsobem poškozuje kvalitu demokratického založení českého státu, jsem upozornil Andreje Babiše v červnu 2013, a to otevřeně při osobní schůzce, ještě než koupil vydavatelskou společnost Mafra. Varoval jsem ho, že tento vstup na mediální scénu je poškozením svobodného šíření informací a útokem na svobodné kritické myšlení. Také jsem mu sdělil, že nebudu pro něj pracovat, pakliže vstoupí do vydavatelství, kde působím. Andrej Babiš o mě následně začal šířit, že jsem psychopat a řekl to mimo jiné i na veřejných předvolebních shromážděních i ve svém televizním vystoupení.

Jaroslav Plesl tudíž pokračuje v této kampani, která v sobě nese styl estébáckého hanobení názorových oponentů. Přesně takové metody používal proti svým odpůrcům totalitní režim. Přesně takové metody používali i vedoucí novináři, kteří tomuto totalitnímu režimu sloužili.

Bylo by mi trapné se vyjadřovat k označení za blázna. V jistém smyslu to může být i vyznamenání, pakliže jde o to, že se takto nařčený člověk nehodlá konformizovat s morálně pochybnými poměry. Pleslův poslední útok na Parlamentních listech však překračuje všechny meze a stává se právním faktem, kdy je na místě, abych zvážil přiměřené prostředky ochrany osobnosti. Už kvůli mým dětem. Je mi zároveň známo, že právní obranu proti soustavným útokům pana Plesla zvažují i další osoby. V principu jde o déle trvající diskusi zcela šokovaných přátel, kteří společně uvažují, jak bránit sebe i své blízké před brutálními, urážlivými a lživými útoky, kterými je pan Plesl v různých formách bombarduje a pronásleduje, protože asi bez této své zábavy neumí žít.

Je nesmírně odporné, že tuto metodu používá šéfredaktor kdysi respektovaného listu proti politickým odpůrcům svého zaměstnavatele. To samo o sobě je naprosto skandální a ukazuje to na změněné prostředí. Ukazuje to na vážný morální i kulturní úpadek poměrů v naší zemi.

Pane Plesle, dokažte laskavě, že jsem psychicky narušený člověk, a to lékařskou zprávou, která by takové tvrzení doložila a objasnila, že mé politické a kritické názory na Andreje Babiše jsou projevem psychické nemoci. Objasněte, že člověk, který má starost o směřování své země a snaží se občansky angažovat, je vlastně ryzí psychopat, pakliže nestojí na straně Vašeho šéfa. Dále laskavě vysvětlete, jak se slučuje s Vaším veřejným postavením, že se snažíte diskreditovat názorové odpůrce Vašeho zaměstnavatele. Když jsem seděl šest let na Vaší židli, tak by mi moji zaměstnavatelé takové praktiky netolerovali. Jenže oni nebyli držiteli politické moci, nemanipulovali českou veřejností a neútočili na polistopadovou demokracii. V tom je ten kvalitativní a principiální rozdíl.

Ujišťuji Vás, že právě Vaše osoba je hmatatelným důkazem úpadku, který postihl tuto zemi. Protože jste sluha politické moci, jakými byli političtí novináři v období normalizace. Chováte se úplně stejně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.