Petice na podporu sportovních oddílů na Jižním Městě

21.06.2015 13:40

My, níže podepsaní obyvatelé Jižního Města, požadujeme po Zastupitelstvu MČ Praha 11 vzešlého z komunálních voleb v říjnu 2014, aby napravilo křivdy při rozdávání finančních prostředků v grantovém a dotačním řízení na činnost sportovních klubů na Jižním Městě.

Petice na podporu sportovních oddílů na Jižním Městě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice, ilustrační foto

Svými podpisy sdělujeme  svoji vůli zastupitelům MČ Prahy 11, aby opětovně projednala dotační programy pro sportovní kluby Jižního Města pro rok 2015. Žádáme vás, abyste potlačili vlastní ega, abyste spolkli svou pýchu, nenávist a uvědomili si, že naše děti jsou i vaše děti.

Odůvodnění:

FK Dukla JM vyzývá všechny hráče, hráčky, rodiče, sportovce z jiných klubů, všechny naše příznivce a přátele ale i všechny slušné lidi z JM aby se připojili k naší petici proti současné radě Mč Prahy 11, která povýšila politiku nad zájem vlastních dětí. Vyzýváme Vás, abyste přestali prosazovat jeden sportovní klub na úkor jiného jenom proto, že jeho vedení nesdílí vaše politické názory. Bezhlavě prosazujete kluby, které stály v komunálních volbách za Vámi a kupujete si dále jejich přízeň jednostranným, nespravedlivým rozdáváním finančních prostředků v grantových řízeních, jako odměnu za jejich podporu a loajalitu. Zatím co těm oblíbeným dáváte statisíce a hodláte jim přidělovat další finanční prostředky, našim dětem se vysmíváte tím, že jim na jejich činnost nedáváte skoro nic a ještě jim vyhrožujete výpovědí z areálů Mikulovka a Schulhoffova, kde naše děti trénují.

Jestli je toto ona slušnost, spravedlnost, transparentnost a podpora, kterou jste před volbami slibovali, tak to nás čekají opravdu těžké časy.

Žádáme vás, abyste potlačili vlastní ega, abyste spolkli svou pýchu, nenávist a uvědomili si, že naše děti jsou i vaše děti. Je vaše povinností vytvořit malým dětem podmínky pro to, aby mohly začít sportovat a v budoucnu se tak zařadili do fungující společnosti.

Náš klub dal šanci sportovat zatím cca 250 malým dětem, které jsou u nás šťastné a dalších cca 200 navštěvujeme přímo v mateřských školách každý den v týdnu už téměř 4 roky ZDARMA.

Přestaňte ničit, škodit a likvidovat a začněte podporovat, chválit a pomáhat.

Když už pro vás není odměnou smích a štěstí malých dětí, měli byste se tak chovat už proto, že za to berete plat.

Chci, abyste věděli, že si to nenecháme líbit, že nás nikdy nepoložíte, každý váš výpad, nás posílí, semkne, každá nepravost nám dá novou sílu se vzepřít a vzbudí vždy vlnu solidarity u našich rodičů a přátel tak, jako tomu bylo i po vašem nespravedlivém rozdělení grantů.

Petiční výbor ve složení

  • Petr Sýkora, Brandlova 1383, Praha 4, Chodov, 149 00
  • Ing. Tomáš Novotný, Mikulova 1755/1a, Praha 4, 149 00

Podepsané archy posílejte na adresu: Petr Sýkora, Brandlova 1383, Praha 4, Chodov, 149 00

Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn:

kterýkoliv člen petičního výboru (klauzule vyžadovaná §5, písm. 1 zák. č. 85/1990 Sb. - dále viz příloha)

Pozn.:

1)    Tato petice bude po naplnění dostatečného množství podpisů předána:

-      Prezidentu České republiky

-      Parlamentu České republiky

-      Senátu České republiky

-      Europoslancům České republiky

-      Europoslancům všech členských států Evropské unie

-      Evropskému petičnímu výboru

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

9:44 Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

První máj je v Čechách – pod vlivem veršů Karla Hynka Máchy, tedy nejpozději od dob národního obroze…