Petice proti přehradě na Berounce

21.09.2016 11:52

Dne 9.4.2016 jsme zahájili podepisování „Petice proti přehradě na Berounce“ a to na základě Studie výstavby rozsáhlé retenční nádrže na Berounce objednané státním podnikem Povodí Vltavy.

Petice proti přehradě na Berounce
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

 

Nesouhlas veřejnosti s výstavbou byl demonstrován na několika společných akcích a v peticích. Mnoho významných osobností se vyjádřilo proti stavbě retenční nádrže. Mnoho politiků považuje stavbu za nesmysl. Zastupitelstvo Středočeského kraje svým usnesením záměr odmítlo. I ministerstvo zemědělství, jako zřizovatel Povodí Vltavy, se po tlaku veřejnosti od stavby distancovalo politickým stanoviskem ze dne 14.9.2016.

Veřejnost proto žádá jednoznačné rozhodnutí o nesouhlasu s přehradou, které bude závazné pro všechna ministerstva a jejich rezorty. Podle Ústavy ČR jedině usnesení vlády ČR, podobně jako v roce 1988, bude takovým rozhodnutím, které zamezí výstavbě přehrady na Berounce.

Petici Proti přehradě na Berounce podepsalo k 19.9.2016 5.043 občanů a elektronickou petici „Zachraňme údolí Berounky“ podepsalo 5.653 občanů, celkem tedy 10.696 občanů.

Petiční výbor tedy vyzve vládu ČR, aby se peticí zabývala a vydala ve vhodné formě usnesení o nepřípustnosti výstavby přehrady na Berounce.

Současně se také obrátíme na politické strany, které se účastní voleb do zastupitelstva Středočeského kraje, aby se vyjádřily k výstavbě přehrady na Berounce.

Petice proti přehradě na Berounce ZDE.

JUDr. Ing. Petr Kučera, zmocněnec petičního výboru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.