Petice za vysazení stromů a zeleně na Horní náměstí v Olomouci

13.08.2018 13:40

My, níže podepsaní, požadujeme vysazení stromů a zeleně na Horní náměstí. Diskuze na toto téma probíhá mezi obyvateli Olomouce už řadu let, vedení města ji však stále ignoruje.

Petice za vysazení stromů a zeleně na Horní náměstí v Olomouci
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

“Stromy na Horní náměstí!”

Petice podle § 1 zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním
Petiční výbor zastupuje Stanislav Flek, Loudova 549/3, Olomouc 779 00.

Vážení zastupitelé města Olomouce,

my, níže podepsaní, požadujeme vysazení stromů a zeleně na Horní náměstí. Diskuze na toto téma probíhá mezi obyvateli Olomouce už řadu let, vedení města ji však stále ignoruje. Požadujeme, aby zastupitelé města, zvolení do zastupitelstva v komunálních volbách konaných v říjnu 2018, zahájili dialog s Olomoučany a vyvinuli v této věci maximální možné úsilí, které povede ke konkrétním krokům.

Před několika lety prošlo Horní náměstí architektonickou rekonstrukcí, na jejímž základě zde není možné stromy umisťovat. Nejsme spokojeni s množstvím a stavem stromů v centru i mimo něj. Požadujeme, aby zastupitelstvo Olomouce přijalo strategii systematického budování a péče o zeleň ve městě. V posledních desíti letech bylo v Olomouci vykáceno obrovské množství stromů, například v ulici Masarykova, Na Vozovce, tř. Svobody, Vídeňská či Na Struze.

Olomouc bývala právem nazývána městem květin či městem parků. Dnes není ani jedním. Kvůli systematickému odstraňování zeleně, stromů obzvlášť, se Olomouc stává městem betonovým. My, níže podepsaní, rezolutně odmítáme činy spojené s kácením stromů a apelujeme na vedení města, aby konalo ve prospěch Olomouce a jejích obyvatel - ve prospěch moderního města, do něhož zeleň bezpodmínečně patří.

Tato petice bude předána zastupitelstvu města Olomouce, které vzejde z komunálních voleb konaných v říjnu 2018.

Petiční výbor ve složení:
Stanislav Flek
Radka Piskačová
Daniel Bradáč

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.