Petice za zrušení změn dopravního značení na rohu ulice Špálova a Východní

02.03.2016 18:06

My, níže podepsaní občané Prahy 6 prostřednictvím této petice žádáme, aby byly nedávno provedené změny dopravního značení ve Špálově ulici a související lokalitě navráceny do původního stavu.

Petice za zrušení změn dopravního značení na rohu ulice Špálova a Východní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noční provoz

Za zrušení změn dopravního značení na rohu ulice Špálova a Východní

Na rohu Špálovy a Východní ulice (tj. těsně před vjezdem na Střešovickou ulici) byla nově instalována značka zákaz vjezdu a doprava  byla svedena Východní ulicí na Macharovo náměstí. Tato změna zcela nesmyslně brání pokračovat v průjezdu z dolní části Ořechovky Špálovou ulicí na Střešovickou, kde je vybudovaný dvousměrný přejezd přes koleje (směrem k ulici Na Hubálce), a vynucuje odbočení ostrým úhlem zpět. Tuto komunikaci pravidelně využívali rezidenti Ořechovky a horní části Střešovic (a příležitostně i další obyvatelé Prahy 6). Nyní je průjezd z ulice Cukrovarnická  na Střešovickou (a naopak) nesmyslně komplikovaný. Tyto změny byly provedeny bez jakéhokoliv srozumitelného důvodu. Ve Špálově ulici není školka, škola ani žádný jiný veřejný důvod pro takto drastické omezení.

Komunikace slouží všem občanům, kteří v oblasti žijí. Snaze o zklidnění dopravy na Ořechovce rozumíme, ale tohoto cíle musí být dosahováno přiměřenými prostředky (např. omezení rychlosti, retardéry atd) a nikoliv vytvářením nesrozumitelného a nefunkčního labyrintu jednosměrek a zákazů vjezdu. Žádáme, aby se místní zastupitelstvo a odbor dopravy Prahy 6 postavily k této situaci racionálně a s ohledem na zájmy všech občanů Ořechovky, Střešovic a Prahy 6 a opět umožnili obousměrný průjezd Špálovou ulicí a navrátili dopravní značení do původního stavu (tj. aby byl opět umožněn průjezd mezi Špálovou ulicí  a Střešovickou a aby byla odstraněna značka zákaz vjedu a přikázaný směr jízdy na rohu Špálovy a Východní ulice).

Děkujeme.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.