Petiční výbor z Benešova předal společnou petici proti azylovému zařízení

16.02.2016 11:23

Včera ve 12:00 byla v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky předána společná petice občanů Benešova a okolí s celkem 18.832 podpisy.

Petiční výbor z Benešova předal společnou petici proti azylovému zařízení
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Vyjádření petičního výboru:

Dnes, v pondělí 15. února 2016, jsme ve 12 hodin, v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky předali do rukou první místopředsedkyni tohoto orgánu Jaroslavě Jermanové naši společnou petici. Pod touto peticí jsme napočítali více jak osmnáct tisíc (18.832) podpisů občanů z Benešova a jeho blízkého i dalekého okolí. Přesně takové množství lidí plně souhlasí s odmítavým stanoviskem Zastupitelstva města Benešov ze dne 1. 2. 2016 ohledně problematiky záměru zřídit v centru města Benešov v objektu tzv. Pražských kasáren zařízení pro jakékoliv ubytování imigrantů. A zároveň plně podporuje vedení města Benešov v jednání, které povede k převodu těchto nemovitostí do majetku města za účelem využití pro potřeby občanů Benešova.

Pevně doufáme, že naše společná občanská aktivita, která trvala jedenáct dní, a v mnoha směrech předčila všechna očekávání, splní svůj cíl a hlas občanů bude slyšet. Naše snaha a petiční právo občanů se vyjádřit, vychází jednoznačně jen z občanské společnosti a občanského rozhodnutí napříč politickými názory. 

Jsme přesvědčení, že tato petice a aktivní přístup občanů k ní, už dávno překročil rámec našeho města. Je to také obraz toho, že si občané České republiky přejí, aby naše země tady byla především pro její občany, a jejich názory byly akceptovány. A to navzdory prohlášením některých politiků, kteří se snaží petici na jedné straně urvat pro svůj politický prospěch a na druhé straně jakkoliv zpochybňovat.

Za to všem, kteří měli odvahu vyjádřit svůj svobodný občanský postoj, velice děkujeme. Protože se dá říci, že právě zde v tomto případě se projevila jednoznačně vůle občanské společnosti a především vůle nebát se projevit veřejně svůj názor.

To hodnotíme velice kladně a zcela jistě na těchto základech vznikla naše novodobá demokracie ČR po roce 1989. 

Petiční výbor

petice

Petiční archy s výsledným počtem 18.832 hlasů

petice

Ing. Jaroslava Jermanová s členkami Petičního výboru (odleva Romana Machová, Martina Vachtlová, Andrea Marešová)

Foto: P. Ballek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…