Petr Baštář: Je potrefená husa Lukáš Budín (SZ)?

28.01.2016 9:57

Místostarosta Prahy 5 Lukáš Budín (SZ) po loňském neúspěšném pokusu o ovládnutí radnice Prahy 5 opět jde proti svým koaličním partnerům. Před půl rokem přitom málem přišel o všechny své funkce ve vedení radnice, protože se mu ani přes velkolepé plány nepodařilo v podstatě nic neprosadit.

Petr Baštář: Je potrefená husa Lukáš Budín (SZ)?
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 5

Dva kandidáti se přihlásili do nedávného výběrového řízení na pozici vedoucí oddělení na pětkovém stavebním úřadě. Zvítězila „nechvalně“ známá z hlavního města Vladimíra Helebrantová.

Tajemník městské části však nakonec výběrové řízení zrušil a to rozlítilo právě místostarostu Lukáše Budína, který toto označil za „flagrantní příklad absolutní netransparentnosti a absolutní účelovosti“.

Přitom Budín je ten poslední, kdo by mohl někoho obviňovat z netransparentnosti. Když se na podzim snažil sesadit koalici se starostou Radkem Klímou (TOP 09) a už se viděl v křesle starosty, novou koalici za něj pokoutně vyjednával vlivný lobbista Jan Skalický. Ten mu také hledal nového vedoucího pětkového stavebního odboru a doporučil nyní Ivanou Jakoubkovou, s kterou se dokonce pravidelně scházel a výběrové řízení s ní detailně probíral. Jakoubková uspěla, stavební úřad vede.

Nabízí se tak otázka, zda za vyhrocenou reakcí na zrušené výběrové řízení není opět vztah Budín - Skalický - Jakoubková. Protože potrefená husa, se vždycky ozve…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …