Lachnit (ANO): Dvacátý první ročník „Super dne Helppes“ se vydařil

21.09.2023 8:05 | Komentář

Jak dostat na Motolský „cvičák“ množství fanoušků všech věkových kategorií? Na to mají v Helppes - Centru výcviku asistenčních psů pro postižené jednoduchý recept. Na jednu stage postavte Magdu Malou a Milana Peroutku. A jaké peklo se rozpoutá pod pódiem? Kdo nezažil, o moc přišel!

Lachnit (ANO): Dvacátý první ročník „Super dne Helppes“ se vydařil
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Petr Lachnit

V sobotu se v areálu výcvikového centra neziskové organizace Helppes na Plzeňské ulici v Praze 5 slavilo. A že bylo co oslavovat. Nejenže se uskutečnila, v Motole již tradiční, promoce čtyřnohých absolventů Vysokého Učení Helppsího, kateder Asistenčních psů a Signálních psů ročníku 2022/2023, ale společnost Helppes při té příležitosti oslavila své dvaadvacáté narozeniny. V 10 hod. byl zahájen již dvacátý první ročník Super dne Helppes.

Promující asistenty a jejich novopečené majitele - lidi s handicapem, přišla podpořit spousta VIP osobností jak z hudební tak i herecké scény. Podpořit psím pomocníky přišli: Jaroslav Břeský, Lenka Filipová, Martin France, Kristýna Frejová, Jakub Kohák, Marta Kubišová, Magda Malá, Richard Nedvěd, Bára Nesvatbová, Peter Pecha, Milan Peroutka, Jana Stryková, Viktor Sodoma, Dana Syslová a V-rock. Rolí moderátorů se tradičně na výbornou zhostili Jan Čenský, Mirek Konvalina a Patricie Pagáčová.

I asistenční štěňátko Bára z povídky Petra Lachnita bylo vycvičené předáno nové majitelce (ZDE).

V rámci bohatého programu bylo možné shlédnout také různé netradiční ukázky výcviku asistenčních psů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!