Petr Duchoslav: Češi jsou v Evropě! Zn. za 200 milionů

13.02.2012 9:30

V době utahování opasků, krize a společenského marasmu, který umocňuje Nečasova vláda, přišel ministr školství J. Dobeš s pozoruhodným nápadem. Po fiasku s projekty SPORT (stál 650 milionů korun) a OKNO (580 milionů korun) chce připravit projekt, který zahrnuje čtrnáctidílný televizní seriál s názvem ,,Češi v Evropě“, a jenž má Evropě představit českou historii prostřednictvím našich slavných panovníků či jiných významných osobností. Jednalo by se o největší a současně nejdražší mediální projekt svého druhu. 193 milionů korun by mělo přitéct z Evropské unie. Taková propagace či prezentace se dá ovšem pořídit za daleko levnější finanční prostředky, namísto toho, aby jeden proponovaný díl seriálu stál těžko uvěřitelných téměř 14 milionů.

Petr Duchoslav: Češi jsou v Evropě! Zn. za 200 milionů
Foto: vpolomouc.army.cz
Popisek: Vlajka EU

Na ministra školství J. Dobeše se v poslední době valí kritika ze všech stran. A musíme jedním dechem dodat, že oprávněně. Ministr má za rok a půl svého úřadování na kontě tolik skandálů, že snad ani není možné, že stále vede ministerstvo. Rozhádal si a popudil akademickou obec diletantsky připraveným zákonem o vysokých školách, zaměstnával na ministerstvu pravicového extremistu, neumí čerpat řádně peníze z EU, vyplácel přemrštěné odměny svým zaměstnancům, za svou někdejší šéfku kabinetu J. Machálkovou psal seminární práci (,,Jani, uprav si to, jak potřebuješ. Psal jsem to už ve stavu opilosti. Proto ten, kdo to bude hodnotit, musí být take opilý”, psal Dobeš Machálkové), Dobeš také údajně ,,šmíroval” elektronickou poštu vysoce postavených úředníků, i když to popřel. Podivná personální politika, kdy je prakticky každé tři měsíce vyměňován tiskový mluvčí a další vedoucí pracovníci, je pak špičkou ledovce, přičemž bychom mohli pokračovat dál a dál.

Dobeš ovšem bohužel postrádá jakoukoliv sebereflexi svých špatných kroků, protože je narcisticky založen. Nepřekvapí tedy, že jeho odvolání dokonce začali připouštět i Věci veřejné, které se jej vždy důsledně zastávalo. Tlak přichází i ze strany koaličních partnerů VV, jmenovitě od P. Gazdíka, který řekl ,,natvrdo.“, že Dobeš musí ve svém úřadu skončit.

Nový projekt ministra školství a jeho nákladnost plně zapadají do jeho ,,portfolia“ podivných nápadů. Oficiálně byl projekt předložen 25. 1. 2012 prvním náměstkem ministra školství L. Němcem, který má na starost všeobecné vzdělávání. Nemám nic proti bohulibému záměru prezentovat Českou republiku Evropě skrze jeho slavné osobnosti, nicméně problém je jinde. Celý projekt má být dotován z operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, jemuž vážně ze strany EU hrozí pozastavení kvůli neschopnosti ministra školství. Může se tak stát již v dubnu, neboť podle mého názoru nedojde k nápravě chyb, které jeho úřadu EU vytkla. Pokud by k tomu došlo, Dobeš by utrpěl (a Věci veřejné samozřejmě také) doslova ,,ministerské Waterloo“ a musel by na svou funkci rezignovat s ohledem na neudržitelnost situace.

Projekt ,,Češi v Evropě“ má být spuštěn 1. dubna 2012. Akorát nevím, jestli si z nás náhodou pan ministr nedělá legraci. Pokud tedy bude v té době ještě ministrem.

Vyšlo na webu VašeVěc.cz, publikováno se souhlasem vydavatele-

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…