Petr Duchoslav: Multikulturalismus definitivně mrtev

26.01.2015 18:15

Po teroristických útocích ve Francii už můžeme vyřknout větu, že myšlenka multikulturalismu v Evropě je minulostí. Obohacení Evropy radikálním islámem není ničím jiným než zavádění neslučitelných prvků některých pasáží islámu, které by evropskou civilizaci v její rozmanitosti jednou provždy zahubily.

Petr Duchoslav: Multikulturalismus definitivně mrtev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podepisování kondolenční knihy před francouzkou ambasádou v Praze. Lidé tak vzdali poctu nesmyslným obětem teroristických útoků ve Francii

Atentáty ve Francii tuto tezi potvrzují. Příznivci ,,multikulti" utrpěli direkt, z něhož se budou dlouhou dobu vzpamatovávat. Stoupenci radikálního islámu totiž stojí jen o jednu věc, a tím je šíření teroru v největším možném měřítku. Francie má nejpočetnější muslimskou komunitu v Evropě, jež čítá kolem 6 milionů lidí. U nich hrozí větší riziko podlehnutí radikalismu než u muslimů například v České republice, jichž je asi 3 000.

Proto je zapotřebí v nejbližší době zpřísnit imigrační zákony po celé Evropě, kde nyní hrozí zvýšené riziko teroristických útoků. Zapojit a posílit zpravodajské a tajné služby, které ve Francii flagrantně selhaly, a zaměřit se na lidi, které mohou například návratem ze Sýrie představovat vážný bezpečnostní problém.

I když je mi líto obětí hanebného útoku ve Francii, do jisté míry si za to může země galského kohouta sama, když bratry Kouachiovy pustila z hledáčku. Její imigrační politika stejně jako britská bohužel dnes nese velmi trpké ovoce. Obě země podlehly sebeklamu, když se domnívaly, že někteří radikální představitelé muslimské komunity v těchto státech se tváří jako spořádaní občané, přitom oni spřádali plány, jak provést atentáty s co nejničivější silou.

Nyní je jasné, že útoky se mohou stát prakticky kdekoliv v Evropě. Největší riziko hrozí státům, které podpořily letecké údery na Sýrii a Irák. Otázkou tak není, kde teroristé udeří, ale spíše kdy. Zejména Francie s Velkou Británií musí učinit taková opatření, která zabrání i za cenu dočasného omezení občanských práv přílivu radikálních muslimů do svých zemích. Tyto muslimy postavit pod zostřený dohled, protože existuje mnoho příkladů, že i umírněný muslim se může pod vlivem propagandy pocházející z ISILu velmi rychle zradikalizovat.

Benevolence v imigrační politice ve zmiňovaných státech již stála spoustu životů, a ještě může stát. Evropě hrozí další konflagrace, nikoliv pouze politická či hospodářská, ale nábožensko - politická. Pokud bude Evropa dále ustupovat, a ne se účinně bránit, může to s ní dopadnout zle.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…